single
[4]
165912

Jesenice pred novo sezono pripeljale novega vratarja

Avtor: Urban Kolman
31. 7. 2022, 20.58

V novi sezoni bo prvi vratar jeseniškega hokejskega kluba Finec Antti Karjalainen, so danes sporočili iz Sija Acronija Jesenic. Pred selitvijo v Slovenijo je 26-letni in 188 cm visoki Karjalainen že igral v hokejski ligi prvakov, slovaški ligi, drugi nemški ligi, več sezon je bil tudi član klubov v najmočnejši finski ligi.

V sezoni 2017/2018 je postal tudi zmagovalec najmočnejše finske lige in bil eden najboljših vratarjev v ligi Mestis, so novo okrepitev opisali v jeseniškem klubu. Novim soigralcem se bo pridružil 2. avgusta.

“O klubu sem slišal veliko dobrih stvari od mojega prijatelja Luke Gračnarja. Predvsem sem si želel najti ekipo, ki ima jasne cilje za sezono in je pripravljena trdo delati, da jih doseže. Prav takšen občutek sem dobil o Jesenicah ob pogovoru z Luko in vodstvom. Veselim se predvsem timskega duha in podpore navijačev. Moj cilj je, da se med sezono razvijam in pomagam ekipi zmagovati ter tako doseči zastavljene cilje,” je za spletno stran kluba dejal vratar Karjalainen.

“Anttijeva zgodovina nas navdaja z optimizmom. Je visok vratar, z izkušnjami iz najmočnejše finske lige, nemške druge lige in slovaške extra lige. Je izredno discipliniran, deloven in predan hokeju. Z vsem tem bo zgled soigralcem. Naša naloga je, da se bo v jeseniškem dresu dobro počutil, kar je za vratarja zelo pomembno,” pa je o novem prvem vratarju dejal trener Gaber Glavič.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več