single
[4]
169731

Jesenice Alpsko ligo začenjajo proti Cortini

Avtor: Urban Kolman
10. 9. 2022, 08.41

Pred hokejisti Sija Acronija Jesenic je uvodna tekma v alpski ligi. V minuli sezoni podprvaki tega regionalnega tekmovanja bodo uvodoma gostili tekmece iz Cortine, slovensko-italijanski klubski obračun se bo v dvorani Podmežakla pričel ob 18. uri.

Železarji so minulo sezono končali v finalu, a brez tako želene pike na i, boljši od njih je bil Asiago. A tega dvoboja zdaj v alpski ligi ne bo več, saj se je italijanska ekipa preselila razred višje in bo v sezoni 2022/23 tekmovala v ligi ICEHL.

Po novem je v konkurenci 15 ekip iz Avstrije, Italije in Slovenije. Z udeležbo v tem tekmovanju so se spogledovali tudi pri zaloškem klubu Slavija Junior, a so se nazadnje odločili za še eno leto kaljenja v nižjem rangu. V primerjavi z lansko sezoni ni več Asiaga, Feldkircha in Vienne Capitals Silver, letošnji novinec je ekipa Unterland Cavaliers.

V jeseniški ekipi je v tej sezoni nekaj sprememb. Trenerja Nika Zupančiča je zamenjal Gaber Glavič, nekdanji vratar in dolgoletni slovenski reprezentant je to delo že opravljal v sezonah 2016/17 ter 2017/18. Na ledu bodo železarji spet močnejši za Žana Jezovška, ki se je vrnil iz Ljubljane, podaljšala sta dva izmed nosilcev igre Eric Pance in Gašper Glavič, novinec pa bo med vratnicama, saj bo v novi sezoni prvi vratar Finec Antti Karjalainen.

AHL: Jesenice – Cortina, danes ob 17.55 na Š3!

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več