single
[4]
203257

Jeseničani želijo zadržati prestol Alpske lige: “Domačini imamo v sebi nekaj, da damo vse za ta dres”

Avtor: Blaž Magdič
15. 9. 2023, 09.03

Nova tekmovalna sezona v hokejski alpski ligi se bo začela s sobotnim slovenskim obračunom med Jeseničani in Celjani. Gorenjska zasedba na premieri velja za favorita, branilci naslova ciljajo na sam vrh tudi v tej sezoni. Dvoboj si boste lahko v soboto ob 18.55 ogledali na našem drugem programu.

Na novinarski konferenci v dvorani Podmežakla so svoj pogled na dosedanji potek priprav in na cilje v letošnji sezoni podali Anže Pogačar, Peter Bohinec, Gaber Glavič, Gašper Glavič, Tadej Čimžar in Žan Jezovšek. Vsi prisotni so poudarili, da je rdeča nit letošnje sezone mladim in nadarjenim hokejistom ponuditi čim več priložnosti za dokazovanje.

Trener Gaber Glavič je bil s pripravljalnimi tekmami zelo zadovoljen, saj so njegovi varovanci pokazali nekaj zelo dobrih predstav. “Rezultatsko in energetsko sem zadovoljen z ekipo. A moramo se zavedati, da mladi ne morejo napredovati, če nimajo vzornikov. Mladi si morajo igranje zaslužiti in to jim skušamo vcepiti. To je edina pot, da bodo nekega dne zrasli in presegli vzornike. Zaenkrat vidim, da smo zadeli, da imamo dober ‘miks’. To je seveda proces, ti igralci se srečujejo s hokejem, s kakršnim se prej niso. Na koncu moramo narediti dobro povezavo med vsemi.”

Vemo, koliko večji proračun so imele ekipe, ki smo jih lani premagovali in izločili v končnici. Sploh jeseniški igralci imamo nekaj v sebi, da daš vse za ta dres,” je čustveno dodal Gašper Glavič, ki bo tudi v novi sezoni kapetan železarjev.

Alpska liga, Jesenice – Celje, sobota ob 18.55 na Šport TV 2.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več