single
[4]
119725

Jeseničani z novo močjo v obrambi

Avtor: Kenny Jan
23. 2. 2021, 09.02

Jesenice se do konca sezone krepijo s 27-letnim branilcem Davidom Plankom, ki je rdeči dres nosil že v sezoni 2017-18. Takrat je na 48 tekmah v AHL dosegel 22 točk, v državnem prvenstvu pa se je skupaj s soigralci veselil naslova državnih prvakov. Planko je letošnjo sezono začel pri večnih tekmecih iz Ljubljane, za katere je skupaj odigral 19 tekem v vseh tekmovanjih. Mesec in pol po razhodu z Olimpijo, bo v Celju rojeni branilec zaigral za moštvo Jesenic, nosil bo dres s številko 44.

”David Planko bo zelo pomembna okrepitev na branilskem položaju pred najpomembnejšim delom sezone. Ekipi bo s svojim znanjem in izkušnjami zagotovo dodal širino in ji pomagal v boju za vrh AHL,’‘ so zapisali na spletni strani kluba.

“Pred tremi leti sem že igral na Jesenicah. Vem kako delajo in razmišljajo, zato po pogovoru z vodstvom kluba nisem imel težke izbire, ” je po povratku v jeseniški klub dejal Planko. Z” veliko fanti sem že igral skupaj. Igrajo zelo dober hokej, zato se veselim, da se bom ekipi pridružil. Pomagal ji bom po najboljših močeh pri doseganju zastavljenih ciljev.”

Z njegovim prihodom je zadovoljen tudi športni direktor Marcel Rodman. ”Prihajamo v najpomembnejši del sezone, zato se nam je v klubu zdelo smiselno, da dodamo še nekaj moči in izkušenj v branilske vrste. David ima za seboj že kar nekaj sezon v AHL, uspel jo je tudi zmagati. V teh zadnjih letih je pokazal za kakšnega branilca gre. Zato smo veseli, da bo do konca sezone igral v jeseniškem dresu.” 

”Mislimo, da je prihod Davida Planka dobra poteza za nas, kot tudi za njega,” je dejal glavni strateg Jeseničanov Mitja Šivic. ”Z njegovim prihodom bomo dobili nekaj širine na branilskih parih. Vsi vemo, da so poškodbe sestavni del športa, tudi hokeja. Čaka nas zelo veliko napornih testov in playoff. Če se nam v tem trenutku poškoduje še en branilec, ob dejstvu, da je odsoten že kapetan Tavželj, smo na tem položaju že kar malce kratki oziroma imamo v kadru kar nekaj mladih fantov, ki z velikimi tekmami nimajo izkušenj. Predvsem s tega vidika nam bo David zelo pomagal. Ni več najmlajši in je posledično toliko bolj izkušenj. Velikokrat je v svoji karieri že zmagal, odigral številne težke tekme, kar je zagotovo dobro za nas. David ve, kakšna bo njegova naloga v moštvu in kaj bo moral postoriti, da dobi svojo priložnost. Če bo igral tako kot v preteklosti, smo z njim dobili veliko kvalitete, ga pa čaka do tja še precej trdega dela.”

Jesenice so znova na delu v torek, ko v okviru novega obračuna alpske lige v domači dvorani gostijo mlado ekipo Salzburga. Prenos tekme ob 19.50 samo na programu Š1. Vabljeni v družbo prvakov!

Vir: HDD Jesenice
Foto: Sportida

 

Zadnje video vsebine

1

Pancar ogret za sezono, vožnja na treningu že “na polno” (VIDEO)...Več

2

Epska provokacija: Skupinica otrok “pila” živce navijačem velikih rivalov (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Magovac z zadetkom s svoje polovice načel mrežo Lustenaua...Več

Najbolj brano ta mesec

1

”Novim zmagam naproti” – Gajser in HRC Honda predstavila nov ”look” (FOTO)...Več

2

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

3

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več