single
[4]
131991

Jeseničani v svoje vrste pripeljali finskega napadalca

Avtor: Klemen Verlič
7. 7. 2021, 21.34

Slovenski hokejski klub HDD Sij Acroni Jesenice se je pred prihajajočo sezono okrepil s finskim hokejistom Jesperijem Viikiläjem, so sporočili na uradni spletni strani kluba. Gre za 26-letnega napadalca, ki je večino kariere preživel v domovini, v lanski sezoni pa je prvič igral na tujem, so še dodali iz jeseniškega kluba.

V minuli sezoni je bil Viikilä član poljske ekipe Sanok, kjer je odigral 40 tekem in dosegel 27 točk.

Ekipa, ki bo v prihajajoči sezoni delovala pod taktirko Nika Zupančiča, tako počasi pridobiva na svoji podobi. Trener pa je razkril, da so odlike finskega napadalca predvsem odgovorna igra, odličen pregled nad igro in ustvarjalnost na ledeni ploskvi, zaradi česar ustvarja priložnosti za soigralce.

“Igralca sem imel priložnost videti v lanski sezoni na Poljskem. Po priporočilih trenerjev, ki so z njim sodelovali v različnih obdobjih v njegovi karieri, ocenjujem, da bo dodal našemu moštvu tisto, kar potrebujemo. Viikilä igra na položaju centra in je kreativen igralec, ki naredi igralce ob sebi boljše,” je dejal Zupančič.

“Želel sem si zaigrati v alpski hokejski ligi in Jesenice so mi ponudile to priložnost. V prihajajoči sezoni od sebe in svojih soigralcev pričakujem veliko. Predvsem si želim odigrati veliko vlogo v ekipi in ji s tem pomagati tudi do lovorik v tekmovanjih, ki se jih bomo udeležili,” pa je dodal 26-letni Finec.

Foto: HDD Sij Acroni Jesenice
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Livaja uprizoril pravo mojstrovino – vratarja premagal iz mrtvega kota!...Več

2

VIDEO: Popravilo sklopke za ekspresno vrnitev Gajserja na progo...Več

3

Bratski dvoboj na derbiju drugega kola PLT (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Skoraj neverjetno: Luka Dončić na naslovnici igre NBA 2K22!...Več

2

VIDEO: VAR prihaja v Prvo ligo Telemach...Več

3

Pestro poletje na ŠPORT TV...Več