pismo ikona
šport TV 1 logo
10:45
Romain Desgranges and Fabian Buhl World of Free Sports
šport TV 2 logo
10:30
Wisla Plock - GOG EHF Liga prvakov
šport TV 3 logo
10:15
Unics Kazan - Monaco Eurocup

Jeseničani podaljšali z dvema branilcema

Avtor: Marko Premrl
29. 4. 2020, 08.39

Vodstvo Sija Acronija Jesenic je v torek podaljšalo pogodbo z dvema hokejistoma. Tudi v naslednji sezoni bosta člana rdečih branilca Žiga Urukalo in Nejc Stojan, so sporočili z Jesenic.

“Tako Nejc kot Žiga sta že dve sezoni stalna člana ekipe. Oba ves čas napredujeta. Nejc je visok igralec in ima prave predispozicije za hokejskega branilca. Žiga je morda bolj agilen. Oba imata precej pozitivnih lastnosti, v zadnjih sezonah sta postala pomembna člena naše ekipe,” je za spletno stran jeseniškega kolektiva dejal športni direktor Marcel Rodman in dodal, da si želijo, da bi storila še korak naprej.

Urukalo je 21-letni branilec in produkt jeseniške hokejske šole. V zadnjih dveh sezonah je postal nepogrešljiv člen obrambe železarjev. Zanimanje zanj so pokazali tudi v konkurenčnih klubih.

“Za podaljšanje pogodbe na Jesenicah sem se odločil predvsem zaradi dobrega dela, saj se želim v naslednji sezoni še izboljšati,” je povedal Urukalo in dodal, da je cilj osvojiti domači naslov in se čim višje povzpeti v alpski ligi.

Stojan pa je Urukalov sovrstnik in soigralec na Jesenicah še iz mladinskih časov: “Načrti in želje za novo sezono so, da bi iz dneva v dan postajal vse boljši in seveda, da bi postali prvaki v AHL in osvojili naslov DP.”

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več