pismo ikona
šport TV 1 logo
04:30
Brazilija - Bolivija Copa America
šport TV 2 logo
04:45
Bolivija - Peru Copa America
šport TV 3 logo
04:40
Avstralija - Kazahstan Svetovna liga

Jernej Smisl: Vesel sem, da so se ljudje vrnili v Zlatorog!

Avtor: Blaž Magdič
26. 12. 2018, 12.34

Predsednik RK Celja Pivovarne Laško Jernej Smisl je ponosen na ljudi v klubu, ki so s kontinuiranim delom poskrbeli, da se lahko klub danes pohvali z najboljšim obiskom v zadnjem desetletju, hvaležen je za navijače, ki so del klubske tradicije in verjame, da je prihodnost slovenskih prvakov svetla.

Ste v klubu zadovoljni, po 70 odstotkih sezone v Ligi prvakov? Gledano predvsem na vodstvo, upravni odbor, sponzorje in seveda edinstvene navijače.

Klub z vodstvom, športni del in gledalci, so trije stebri, na katere je potrebno razdeliti oceno. Gledalci so definitivno dokaz, da nekaj delamo dobro. To potrjuje rekordni obisk po desetih letih, v povprečju za fante stiska pesti na tribunah 4200 gledalcev na tekmo Lige prvakov. Priznanje za klub, za pisarno in velika nagrada za igralce. Veseli nas, da so ljudje prepoznali iskrenost, prepoznali delo pisarne, za kar nenazadnje ljudje živijo, delajo, žrtvujejo konce tedna. Kar se tiče kluba in upravnega odbora, bomo končno oceno podali po koncu skupinskega dela tekmovanja. Z vidika točk smo lahko samo navdušeni, sploh potem, ko smo v uvodnem krogu Lige prvakov izgubili z neposrednim tekmecem za napredovanje, sedaj pa imamo na računu 7 točk, kar je lepa številka in navdih za zadnje štiri tekme v skupini. Kar je razlog, da že nekaj časa intenzivno delamo na polnjenju dvorane za prva evropska izziva nadaljevanja sezone, tekmi z MOL Pick Szegedom in Paris Saint Germainom.

Začetek ni bil ravno spodbuden. V sezono ste krenili optimistično, rezultati prijateljskih tekem so bili spodbudni, nato pa so se stvari podirale kot domine. Omenili ste poraz s Skjernom, a klub je izgubil prvo lovoriko po dolgih letih, utrpel prvenstveni poraz v Ribnici, primorani ste bili poseči po menjavi trenerja. Je bil september najtežji mesec za predsednika, odkar ste na položaju?

Res je. Sezona se ni začela po naših željah. Po zadnji prijateljski tekmi smo bili polni optimizma, nato pa je sledil hladen tuš v superpokalu proti neugodni Krki, kjer smo izgubili prvo lovoriko po dolgih letih v slovenskem prostoru. Trend neprepoznavne igre se je nadaljeval proti Skjernu in kulminiral proti Ribnici. Zato smo se odločili za skrajno potezo, se korektno razšli s trenerjem Brankom Tamšetom, ki je prinesel veliko lovorik klubu in začeli novo pot s Tomažem Ocvirkom, ki je podpisal dolgoročno pogodbo.

V preteklosti ste bili podvrženi razmišljanju, da morajo doma vzgojeni igralci, predstavljati okostje članskega moštva. Zdaj ste naredili korak naprej in temu očitno priključujete tudi stroko. V preteklosti so vam mnogi očitali, da iščete trenerje povsod, samo doma ne, da za domače pregovorno v Celju ni prostora. Ste ponosni na to?

Stroka je domača, v njo verjamemo. V bistvu je šlo za dosti enostavno odločitev. Spomnim se dneva, ko je postalo jasno, da smo se razšli s prejšnjim trenerjem. Mislim, da smo skupaj s klubskimi funkcionarji prejeli vsaj 20 ponudb primernih trenerjev. Ampak niti en ni bil Celjan! Z upravnim odborom smo se strinjali, da je čas, da priložnost ponudimo domačemu trenerju. Tako, kot si domači fantje želijo nekega dne priložnosti v članskem moštvu, tako je prav, da priložnost za delo dobi tudi domači trener. Temu želimo slediti tudi v prihodnje.

Člansko moštvo z načeli, ki jih je uvedel trener Ocvirk, očitno živi in diha kot eno. Četudi je trener v preteklosti skrbel za mlajše klubske selekcije, je imel vseskozi stik s člani. Bodisi kot tisti, ki je fantom pomagal nazaj v želeno formo po poškodbi, bodisi kot kondicijski trener. Tudi v klubu opažate simbiozo na članski ravni? Nenazadnje je trener zelo miren na klopi, kemija na igrišču je dobra, zdi se celo, da je uspel iz nekaterih igralcev izvleči več, kot predhodniki.

Z vsemi naštetim se strinjam. Razumem pa, da trenerju ni najlažje. Člansko zasedbo je prevzel v obdobju, ko je krivulja uspešnosti strmo padala, lotil se je dela, ni tarnal, trenutno rezultati govorijo v njegov prid. Vsi se zavedamo, da vzponom sledijo padci, tako je v življenju, nič drugače ni v športu. Igralcev ne sodimo po tem kako odigrajo eno tekmo, ampak gledamo stvari celostno. Trudimo se držati filozofije ‘na dolgi rok’.

 

Vir: RK Celje Pivovarna Laško
Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Priporočamo še

1

Milan in Inter se strinjata, San Siro se ruši...Več

2

Je “morala” Barca poleg De Jonga kupiti tudi agentovega sina?...Več

3

Skesani Neymar: Rad bi se vrnil domov, ne bi smel zapustiti Barce...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Urednik italijanskega časnika: Iličić ima sklenjen dogovor z Napolijem...Več

2

VIDEO: Messi z glavo zgrešil zicerja...Več

3

Mednarodna zveza poskrbela za težave: SP 2020 brez Stožic?...Več