puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
22:30 DANES
Milan - Atalanta, Nogomet - Serie A
šport TV 1 logo
20:55 V ŽIVO
Lyon - Marseille, Nogomet - Ligue 1
šport TV 2 logo
22:10 V ŽIVO
Španija - Pakistan, Mali nogomet - Socca World Cup
šport TV 3 logo

V noči s torka na sredo bo svoj ognjeni krst na paraolimpijskih igrah doživel tudi 17-letni slovenski parasmučar Jernej Slivnik. Ob 1.30 zjutraj je na sporedu paraolimpijski veleslalom, v soboto zjutraj (17.3.) pa še slalom. Slivnik je edini slovenski predstavnik na 12. zimskih paraolimpijskih igrah.

Razpored tekmovanja je krojilo vreme, saj bi moral po prvotnem programu Slivnik debitirati v slalomu, a bo to storil v veleslalomu.

„Zadnji čas je, da se začne tudi za nas. Deset dni smo tu, dobro smo jih izkoristuili za trening. Eni so že tekmovali, mi pa to komaj čakamo,“ pove Jernejev trener Roman Podlipnik, ki je pohvalil Jernejevo formo. „Malce se čuti nervoza, trema… Upam, da jo bo obrnil sebi v prid,“ se nadeja Podlipnik, ki se s spremembo koledarja tekem na obremenjuje. Poudari, da je to šport v naravi, na to pa ekipe nimajo vpliva.

„Občutki so dobri, privadil sem se na sneg in teren. Želim si, da bi vse to prenesel na tekmo in dobro opravil s progo,“ je dodal Jernej Slivnik. Tekmo gosti alpski center Jeongseon. Naslov z zadnjih iger v Sočiju bo branil 35-letni Švicar Christoph Kunz. Slivnik bo eden od 37 nastopajočih v kategoriji sedečih smučarjev, skupaj pa bo na moškem veleslalomu nastopilu 97 smučarjev.

Videoprenos tekem bo na povezavi Mednarodnega paraolimpijskega komiteja:
:: https://www.paralympic.org/pyeongchang-2018/watch

Foto: Sportida.com

Vir: ZSIS.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja