" />
šport TV 1 logo
07:00
Brescia - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
06:45
Fiorentina - Milan Serie A
šport TV 3 logo
08:15
Brest - Gyor EHF Liga prvakinj

Jernej Damjan na kirurško mizo, sezona zanj že končana

Avtor: Blaž Magdič
16. 12. 2019, 17.27

Slovenski smučarski skakalec Jernej Damjan je že končal sezono, saj se je zaradi poškodbe desne rame odločil, da gre "pod nož". Ob tem je 36-letni skakalec poudaril, da o koncu kariere za zdaj še ne razmišlja.

“Gre za staro poškodbo, ki se vleče iz lanske sezone in za katero sem upal, da jo bom nekako prebrodil oziroma nadzoroval. A ne gre, zato sem že prečrtal sezono,” je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani dejal izkušeni skakalec.

“Vse skupaj je šlo tako daleč, da še malo težje vrečke iz trgovine ne morem več nesti, zato sem se odločil za operacijo. Upam, da bom čim prej na vrsti, saj vem, da rehabilitacija traja približno tri mesece,” je pojasnil Ljubljančan, ki to zimo ni nastopal v svetovnem pokalu, sicer pa ima za pasom tudi dve posamični zmagi, skupno pa pet uvrstitev na zmagovalni oder.

Večje uspehe je Damjan nizal z ekipo, saj se je z reprezentančnimi kolegi devetkrat povzpel na zmagovalni oder, nazadnje lani v Willingenu, ob tem ima tudi dve ekipni bronasti kolajni s svetovnih prvenstev ter srebro in bron s SP v poletih.

Damjan je ob tem dodal, da o koncu kariere še ne razmišlja. “Ne, najprej bi rad pozdravil poškodbo, ko bom zdrav, bom začel razmišljati, kako naprej,” je odločno dejal Damjan.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Dragi Kobe...Več

2

Otok greha, ki se mu ne more upreti niti nogometni svet...Več

3

Pokal šestih narodov pred vrati...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenski vratar s “hokejsko podajo” premagal Rangerse in podaril Celticu naslov...Več

2

VIDEO: Afriški Spiderman vratar postal spletni hit...Več

3

VIDEO: Lesjaku uspela ena najbolj zabavnih obramb v karieri...Več