single
[2759]
188178
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Je Slovenija po odličnem začetku kvalifikacij postala favorit skupine? (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
27. 3. 2023, 10.12

Slovenska izbrana vrsta je kvalifikacije za EURO 2024 začela z maksimalnim izkupičkom točk. Izbranci Matjaža Keka so slavili na zahtevnem gostovanju v Kazahstanu in doma premagali San Marino. Rezultata sama po sebi pomenita veliko, a sta dobila še dodatno vrednost, po tem, ko so favoriti skupine Danci presenetljivo izgubili gostovanje v Kazahstanu, kar pomeni, da Slovenija po dveh odigranih krogih zaseda prvo mesto v skupini H.

O izenačenosti skupine veliko pove dejstvo, da ima po dveh krogih popoln izkupiček le slovenska reprezentanca. Nato imajo po tri točke Kazahstan, Severna Irska, Danska in Finska. Brez točk je na zadnjem mestu San Marino.

Kvalifikacije se bodo nadaljevale junija, ko Slovenijo čakata obračuna proti Fincem in Dancem. Sprva bo 16. junija na vrsti gostovanje na Finskem, tri dni kasneje bo Slovenija doma gostila Dance.

Izbrani vrsti zgodovinsko nordijske reprezentance ne ustrezajo, a kot je po obračunu s San Marinom izpostavil selektor Kek, je Slovenija s predstavami v ligi narodov proti Švedski in Norveški pokazala, da preteklost ne pomeni veliko. V primeru, da Slovenija tudi proti rdeče-belim in njihovim severnim sosedom pride do pozitivnih rezultatov, se bo na stežaj odprla možnost za zmago v skupini.

VIDEO: Je Slovenija favorit skupine H?

Video is not available for your country.

Video: Šport TV
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kot da bi gledali Brazilca sredi Ljubljane, nekdanji mladi reprezentant podaril sombrero nasprotniku...Več

2

Bayern enajstič zapored prvak Bundeslige (VIDEO)...Več

3

Krajnc pred začetkom SP v footgolfu: “Čakata nas vročina in vlaga, a upam, da nekdo od nas uresniči svoje sanje” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sobotno popoldne za večnost...Več

2

Predsednik Olimpije šokiral z izjavo: ”Riera ni pri zdravi pameti!”...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več