šport TV 1 logo
08:45
Madrid World Athletics Indoor Tour
šport TV 2 logo
10:30
Dinamo - Inter Hrvaška liga
šport TV 3 logo
11:35
Savehof - Budućnost EHF Liga prvakinj

Jasmina Maček na EP do 25. mesta, odlično izhodišče za Vatovca

Avtor: Gregor Kovačič
6. 9. 2019, 15.50

Slovenska strelka v trapu Jasmina Maček je na letošnjem evropskem prvenstvu v italijanskem Lonatu osvojila končno 25. mesto. Edina slovenska predstavnica je zadela 103 od 125 letečih tarč. V današnjih zahtevnih vremenskih razmerah je v polnem sijaju zablestel Denis Vatovec, ki je po dveh serijah na sijajnem tretjem mestu.

Mačkova že po prvem dnevu tekmovanja ni bila zadovoljna s svojimi nastopi. V četrtkovih treh serijah je po enkrat zadela 22, 21 in 20 glinastih golobov, v današnjih izjemno zahtevnih vremenskih razmerah pa še 19 in 21 letečih tarč.

“Današnje razmere na strelišču so bile čisto nasprotje prvemu dnevu tekmovanja. V četrtek smo streljale v toplem vremenu in dobri vidljivosti, danes pa nas je v prvi seriji spremljal dež, v drugi pa močan veter,” je uvodoma dejala Prekmurka.

“Želela sem si boljšega izida. V četrtek so mi težave povzročale sredinske leteče tarče, danes pa zelo slabe vremenske razmere. Z mojim nastopom nisem zadovoljna, zadnji treningi doma in tukaj v Lonatu so kazali, da sem bolje pripravljena. Tekma je zahtevala svoj davek, na strelskem poligonu sem bila preveč nervozna,” je še dodala Mačkova.

“V zadnjih treh dneh smo v Lonatu vadili na 27 stopinjah Celzija, danes pa so bile za deset in več stopinj nižje temperature ter vetrovno in deževno vreme. V teh zahtevnih razmerah sem se dobro znašel, hkrati pa se zavedam, da so pred menoj še tri izjemno zahtevne serije,” je svoj današnji nastop ocenil Vatovec, ki je bil v minulih letih že nekajkrat blizu samemu vrhu in so ga do odmevne uvrstitve ločile malenkosti.

Prvi slovenski adut Boštjan Maček je zadel 46 letečih tarč in je po prvem dnevu na 18. mestu. Lanski evropski prvak iz avstrijskega Leobersdorfa ima zavoljo majhnega zaostanka še vedno lepe možnosti, da se prebije v veliki finale.

“V teh zahtevnih vremenskih razmerah sem dosegel razmeroma dober izid. Velika večina tekmovalcev je imela na današnji tekmi težave. V drugi seriji so mi gromozanske preglavice povzročali močni sunki vetra, zavoljo tega sem tudi zgrešil oba glinasta goloba. V soboto so pred menoj še tri serije in upam na najboljše,” je uvodni dan tekmovanja ocenil Prekmurec.

Tretji slovenski predstavnik Matjaž Lepen je zadel 43 od 50 glinastih golobov in je trenutno na 48. mestu. “Na strelišču se nisem najbolje znašel, predvsem v prvi seriji ne. V deževnih in vetrovnih razmerah sem najprej zadel 20, v drugi seriji pa 23 letečih tarč. Imel sem lepo priložnost za boljši izid, a je nisem izkoristil,” je po današnji tekmi dejal 27-letni strelec iz Prevalj.

V mladinski konkurenci sta Žiga Juretič in Rene Maček zadela po 40 od 50 letečih trač. Prvi je 26., drugi pa na 28. mestu. Tretji slovenski predstavnik Sašo Hrovat (31) je na 43. mestu.

V soboto so na sporedu še tri serije v moški konkurenci. V nedeljo bo ekipna tekma v moški konkurenci, v ponedeljek pa še mešana ekipna tekma, ki bo prvič na programu poletnih olimpijskih iger prihodnje leto v Tokiu. Slovenske barve bosta zastopala Jasmina in Boštjan Maček.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

Dragi Kobe...Več

2

Otok greha, ki se mu ne more upreti niti nogometni svet...Več

3

Pokal šestih narodov pred vrati...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenski vratar s “hokejsko podajo” premagal Rangerse in podaril Celticu naslov...Več

2

VIDEO: Afriški Spiderman vratar postal spletni hit...Več

3

VIDEO: Lesjaku uspela ena najbolj zabavnih obramb v karieri...Več