šport TV 1 logo
14:30
Polfinale: Senegal - Tunizija Afriški pokal narodov
šport TV 2 logo
15:15
Cagliari - Lazio Serie A
šport TV 3 logo
15:45 DANES
Nova Zelandija - Španija Svetovno prvenstvo

Jasmina Maček brez odmevnega izida v Južni Koreji

Avtor: Gregor Kovačič
15. 5. 2019, 09.28

Najboljša slovenska strelka v trapu Jasmina Maček je dvodnevno tekmo svetovnega pokala v južnokorejskem Changwonu končala na 38. mestu. Edina slovenska predstavnica je v tej olimpijski disciplini zadela 109 letečih tarč.

Prekmurka, ki je na letošnji uvodni tekmi svetovnega pokala v mehiškem Acapulcu zasedla sijajno osmo mesto, je vse možnosti za odmeven izid zapravila po prvem dnevu tekmovanja, ko je v treh serijah zadela 65 od skupno 75 glinastih golobov. V tem slogu je nadaljevala tudi drugi dan tekmovanja, v današnji prvi seriji je najprej zadela 21, v drugi pa 23 letečih tarč.

V kvalifikacijah je bila najboljša Kitajka Xiaojing Wang, ki je zadela 121 od 125 glinastih golobov.

Danes so na veliko sceno stopili tudi tekmovalci v trapu. Od treh slovenskih strelcev je po dveh serijah v najboljšem položaju Boštjan Maček. Lanski evropski prvak v tej olimpijski disciplini je zadel 48 od 50 možnih letečih tarč, trenutno pa je na 42. mestu.

Na azijski tekmi za svetovni pokal nastopata tudi Denis Vatovec in Tomaž Blazinšek. Prvi je zadel 44, drugi pa 43 letečih tarč, kar jima je prineslo trenutno uvrstitev na 93. oziroma 98. mesto v konkurenci 109 strelcev iz vsega sveta.

Izven konkurence – vsaka država ima pravico, da poleg treh strelcev na kvalifikacijski tekmi prijavi še dva dodatna tekmovalca – nastopa Matjaž Lepen, ki je zadel 49 letečih tarč.

Prvi dan tekmovanja so bili najbolj natančni Indijca Kynan Chenai in Prithviraj Tondaiman ter Britanec Matthew John Coward-Holley in Kazahstanec Maksim Kolomojec, ki so zadeli vseh možnih 50 glinastih golobov.

V četrtek bodo v moški konkurenci na sporedu še tri serije strelov ter veliki finale šestih najboljših tekmovalcev iz kvalifikacijskega dela tekmovanja.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

3

Na dan prišla fotografija projekta novega stadiona v Milanu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar: Informacije dobim morda dan ali uro pred drugimi...Več

2

VIDEO: Madagaskar poskrbel za najlepši gol...Več

3

VIDEO: Francoski selektor razjezil vratarja, a z menjavo zadel v polno...Več