šport TV 1 logo
23:00
VN Limburga, 1. dirka MXGP
šport TV 2 logo
23:00
Napoli - Atalanta Serie A
šport TV 3 logo
23:15
Strasbourg - Lyon Ligue 1

Jasmin Čuturić: Urnaut in Možič sta zelo nevarna, a nista favorita

Avtor: Blaž Magdič
13. 6. 2020, 10.00

V Preddvoru pri Kranju se v tem koncu tedna začenja tekmovalna sezona v odbojki na mivki. Najboljše slovenske igralke in igralci so imeli po odloku Vlade le nekaj tednov možnosti za trening, zato bo uvodni turnir še posebej zanimiv s stališča razmerij moči. Nedeljski tekmi za 3. mesto in obe finali si boste lahko v neposrednih prenosih ogledali na Šport TV 1, začenjamo ob 14.55.

Turnir bo eden najmočnejših v zgodovini slovenske odbojke na mivki, saj so organizatorji skupno prejeli kar 50 prijav v ženski in moški konkurenci, ob dejstvu, da so udeležbo potrdili vse najmočnejše dvojice s slovenske lestvice.

Neposredne prenose zaključnih bojev bomo obogatili tudi s strokovnim komentatorjem Jasminom Čuturićem, dolgoletni dvoranski reprezentant je tudi eden najboljših slovenskih odbojkarjev na peščeni podlagi vseh časov. Po koncu aktivne kariere pa je pri Odbojkarski zvezi Slovenije prevzel funkcijo selektorja in tehničnega direktorja odbojke na mivki. Legendarni Čuturić je tako idealen sogovornik pred prvim turnirjem sezone.

Pred nami je prvo tekmovanje v novi sezoni, časa za pripravo in skupne treninge je bilo zelo malo. Lahko v tej luči pričakujemo kakšno presenečenje več kot sicer?
Vsekakor, osebno pričakujem kar nekaj presenečenj, sploh, ker je precejšnja neznanka fizična priprava igralcev po pandemiji. Časa za igranje odbojke na mivki je bilo od odloka zelo malo, težko je priti v ritem le z nekaj treningi. Vsekakor bodo presenečenja, prvo je bilo že število prijavljenih ekip, ki je rekordno. To je dokaz, da so igralke in igralci lačni žoge in igre.

Kot ste omenili, število prijavljenih ekip je presenetilo vse. Glede na množičnost in udeležbo vseh najboljših Slovencev z rang lestvice, bi lahko rekli, da gre za enega najmočnejših turnirjev kadarkoli na naših tleh. Koga v hudi konkurenci vidite med favoriti?
Predvsem za ženski del je zelo težko napovedovati, saj se je formiralo kar nekaj novih dvojic, tudi med najboljšimi je prišlo do sprememb igralnih partnerk. Na moški strani pa vsekakor pričakujem finale Vid Jakopin/Tadej Boženk in Nejc Zemljak/Jan Pokeršnik. To sta ekipi, ki nedvomno izstopata.

Bo pa turnir v Preddvoru poseben tudi zaradi težko pričakovane dvojice Tine Urnaut/Rok Možič. Čudežna “dečka” slovenske odbojke bosta prvič združila moči na mivki. Sta že na nivoju najboljših dvojic v Sloveniji?
Sigurno sta lahko nevarna vsem, konec koncev gre za dva izvenserijska igralca. Rok je na mivki v preteklih letih že veliko treniral in igral, zato to zanj ni nekaj novega. Tine pa je po drugi strani že dolgo osredotočen na dvoransko odbojko, čeprav je v mladosti blestel na mivki. Rekel bi, da kakovost nedvomno imata, a glede na pomanjkanje skupnih treningov, bi bila njuna uvrstitev v finale precejšnje presenečenje.

Precej je bilo govora o tem, da bi se nekoč lahko posvetila odbojki na mivki in poskusila v tej smeri. Gre za igralca, ki imata vsekakor potencial tudi za turnirje najvišjega ranga.
Seveda, a oba sta in bosta osredotočena na klubski in reprezentančni karieri v dvorani. To so bolj ali manj špekulacije, vse je v zraku. Če se čez čas res odločita za takšno pot pa bo vsekakor zanimivo. Ponavljam, odbojka na mivki res zahteva dolgoročne načrte.

Med športi, ki so najbolj povezani z obstranskimi dejavnostmi in zabavo za gledalce, je zagotovo prav odbojka na mivki. Tokratna situacija množice ne dopušča, a nekaj vzdušja vseeno bo. Bo to težava za igralce?
Kot ste omenili, navodila strokovnjakov in države so takšna, seveda jih bomo spoštovali. Nekoliko za prihodnje olajša “delo” odlok, da bo lahko na športnih prireditvah prisotnih do 500 ljudi, kar je za naše razmere že primerno, mednarodni nivo je druga zgodba. Vsekakor šteje vsak gledalec oz. obiskovalec, konec koncev si organizatorji turnirjev pri nas velik del prihodkov zagotovijo s hrano in pijačo.

V ženski in moški konkurenci si boste lahko tekmi za 3. mesto in finalna dvoboja ogledali neposredno na Šport TV 1. V nedeljo začenjamo ob 14.55, vabljeni v našo družbo!

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Goriški Iračan se je pošalil z Dinamove obrambe...Več

2

VIDEO: Pele do evrogola v stilu svojega brazilskega soimenjaka...Več

3

VIDEO: V Sevnici z brazilsko dvojno peto “zmešali obrambo”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

»Ko medil se je Lille …«...Več

2

VIDEO: Gajser izpeljal Supermana brez posledic...Več

3

Iz Španije: Juve je želel Messija, a je Ronaldo rekel NE!...Več