single
[6]
194505

Japonska uvertura lige narodov proti Srbiji

Avtor: Blaž Magdič
6. 6. 2023, 19.55

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v sredo na Japonskem odigrala prvo tekmo lige narodov. V dvorani Nippon Haishi v Nagoji se bo uvodoma pomerila s Srbijo, sledili bodo še obračuni z Bolgarijo, s Francijo in z Iranom.
Slovenski odbojkarji že z nestrpnostjo pričakujejo začetek lige narodov, v kateri bodo nastopili tretjič.

Slovenci so leta 2021 tekmovanje končali na četrtem mestu, lani pa so v elitni konkurenci zasedli deseto mesto, so spročili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Slovenci so v Nagojo prispeli v nedeljo zvečer, v ponedeljek trenirali dvakrat, danes pa enkrat. Selektor Gheorghe Cretu je s stanjem v reprezentanci in z doslej opravljenim delom precej zadovoljen, a kot vselej poudarja, bo veliko odvisno predvsem od pristopa.

“Najpomembnejše bo, da se bomo znali osredotočiti na našo igro in šele potem na tekmeca. Še posebej na začetku turnirja, ko je zelo pomembno, da nadzoruješ stvari, ki se dogajajo na tvoji strani igrišča. Paziti moramo, da ne bomo naredili preveč napak in da bomo ohranjali mirnost v vseh delih tekme,” je dejal romunski strateg.

“Ne sme biti pomembno, ali gre za sredino niza, za njegov konec ali pa začetek, saj bo treba ves čas držati ritem in na ta način iztržiti čim več. Srbi, ki so v Nagojo prišli z nekoliko okrnjeno zasedbo, imajo kakovostne igralce na vseh položajih. Nevarnost nam preti od povsod, na to moramo biti pripravljeni. A tudi mi imamo svoja orožja, ki jih moramo s pridom izkoristiti,” je še napovedal Cretu.

Medtem pa je pred tekmo proti Srbiji slovenski podajalec Gregor Ropret priznal, da velikih skrivnosti med ekipama ni. “Kakšnih skrivnosti med nami in Srbi ni. Res je, da jim manjka nekaj standardnih članov, vendar ima Srbija še vedno velik nabor kakovostnih igralcev, ki igrajo v najboljših klubih v tujini. Pomembno bo, kako bomo igrali mi, kakšno igro bomo prikazali. Ta je zdaj že na dokaj visoki ravni,” je povedal Ropret.

Obenem si želi, da bi Slovenci pokazali vsaj takšno igro kot na zadnjih pripravljalnih tekmah: “Želim si, da bi igrali vsaj tako dobro kot smo na prijateljskih tekmah proti Nizozemcem. Gledati moramo predvsem nase in potem bo rezultat prišel sam od sebe. Komaj že čakamo, da se vse skupaj začne.”

Turnir lige narodov se bo v Nagoji za Slovenijo začel v sredo; Slovenci in Srbi se bodo srečali ob 8. uri po slovenskem času. Dan pozneje se bodo udarili z Bolgari, po dnevu premora pa jih 10. junija čaka dvoboj proti Franciji. Za konec uvodnega dela bodo Slovenci merili moči še z Iranom.

Seznam reprezentance: podajalca Gregor Ropret, Uroš Planinšič, sprejemalci Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič, Matej Kök, Žiga Štern, Rok Bračko, srednji blokerji Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Danijel Koncilja, Sašo Štalekar, prosta igralca Jani Kovačič, Urban Toman.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)...Več

2

Evropske kvalifikacije: Maribor izgubil prvo tekmo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku (VIDEO)...Več

3

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več