single
[6]
162858

Japonci na Filipinih boljši do Slovenije

Avtor: Marko Premrl
26. 6. 2022, 12.52

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na osmi tekmi lige narodov v filipinskem Quezon Cityju doživela poraz proti Japonski z 1:3 (-21, 22, -18, -19). Za Slovence je bila ta tekma zadnja na turnirju na Filipinih.

Slovenski strateg Mark Lebedew je obračun z Japonsko začel z udarno zasedbo, s podajalcem Gregorjem Ropretom, korektorjem Tončkom Šternom, sprejemalcema Rokom Možičem in Tinetom Urnautom, srednjima blokerjema Alenom Pajenkom in Janom Kozamernikom ter prostim igralcem Janijem Kovačičem.

A so bolje začeli Japonci, ki so povedli s 5:2, po dobrih obrambah Kovačiča pa sta Možič in Urnaut razliko hitro znižala. Japonci so z dobrim servisom spet vodili za tri, Slovenija se je potem približala na 16:17, a tudi hitro zaostala s 16:19. Pomagal ni niti odmor Lebedewa, po 22:18 in 24:20 je Japonska izkoristila že prvo zaključno žogo.

Podobno se je začel drugi niz. Japonci so izkoriščali napake Slovenije, z dobrim serviranjem pa povedli z 8:3 in 13:5. Ko so se že zdeli v izgubljenem položaju, pa so se Slovenci začeli vračati, vseeno pa so bili v prednosti Japonci, ki so še vodili z 22:17. Sledila pa je odlična končnica Slovenije, ki do konca niza ni prepustila niti točke Japonski in jih sama nanizala osem. Blok Kozamernika, protinapadi Možiča in točka Tončka Šterna so prinesli preobrat za 23:22 in potem tudi za zmago, odločilno točko je dosegel Možič.

A dobre predstave iz zadnjega dela tega niza Slovenci niso prenesli še v naslednjega. Spet so slabo začeli in se hitro znašli v zaostanku, ki ga pozneje niso mogli več izničiti. Zaostajali so z 11:14, naredili še nekaj napak in dovolili Japoncem, da so povišali na 19:14 in 22:17. V tem nizu slovenske vrnitve ni bilo in Japonska je zmagala s 25:18.

Kljub slabšemu servis so bili Slovenci v uvodu četrtega niza še blizu, toda po 7:8, 10:11 in 12:13 so slovenski tekmeci pobegnili na tri točke. V zaključku niza so lahko le nižali razliko (20:17), vendar pa Japonci niso popuščali in po nekaj napakah slovenskih tekmecev dokaj zanesljivo dobili še ta niz in tekmo s 25:19.

Slovenija je tako doživela peti poraz v letošnji izdaji tekmovanja. V soboto je na turnirju v Quezon Cityju klonila proti Italiji z 0:3, pred tem pa izgubila tudi proti Nizozemski (0:3), premagala pa Argentino (3:1).

Slovenske odbojkarje med 6. in 10. julijem čaka še turnir na Poljskem, kjer bodo tekmeci Srbija, Poljska, Bolgarija in Iran.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: ”Maribor potrebuje izkušenega trenerja na visokem nivoju” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Vratar Hanse ob razporejanju soigralcev pozabil na žogo, napako izkoristil napadalec...Več

3

Zlata številka spet v pravih rokah (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več