pismo ikona
šport TV 1 logo
02:45
Empoli - Genoa Serie A
šport TV 2 logo
02:45
4. oddaja Nogometne zgodbe
šport TV 3 logo
01:00
Winnipeg - Nashville NHL

Janus: Še vedno lahko upamo na kolajno

Avtor: Blaž Magdič
17. 2. 2018, 21.22

Slovenski smučarski skakalci tudi na drugi posamični preizkušnji niso popravili vtisa s prve. Spet je bil najboljši Peter Prevc, po prvi seriji je bil osmi, a nato nazadoval za dve mesti in končal na desetem.

“Fantje so bili boljši kot na treningih. Z izjemo Anžeta, ki ima ogromne težave s pravočasnim odskokom, so bili vsi solidni. Po prvi seriji sem upal na Petrov premik naprej, upanje vedno obstaja. Za to bi bil potreben popoln skok, ki ga Peter je sposoben narediti, a tudi on ni ujel odskoka, bil je preveč agresiven, vse bi moral bolj umirjeno napraviti. Nisem razočaran, drugače bi bilo, če bi sem prišli v rumeni majici vodilnega v svetovnem pokalu ali če si vsaj med prvih pet. Tako pa je bilo težko na kaj računati, saj smo lovili konkurenco. Na žalost je v tem trenutku to naša realnost “ je svoje varovance ocenil glavni trener Goran Janus in potrdil, da bo tudi na ponedeljkovi ekipni tekmi skakala ista četverica: “Še vedno upamo na kolajno. Moramo popraviti napake, ali jih vsaj zmanjšati. V skokih je vse mogoče, dali bomo vse od sebe, potem pa bomo videli.”

Peter Prevc se je v enem dnevu kar močno popravil, a to mu je zadostovalo le za deseto mesto, kar je manj, kot si je želel. “Zadovoljen sem, da so se skoki dvignili. Če bi bila to tekma za svetovni pokal, bi bil zadovoljen tudi z rezultatom, rekel bi super, gremo naprej. A na olimpijskih igrah bo naslednja tekma šele čez štiri leta, vprašanje je, v kakšni formi bom takrat. To pa pusti čuden priokus,” je dejal Prevc in nato ocenil svoja skoka: “V prvem me je lepo zarotiralo čez smučke, skok je bil dober, ne vem pa, kako je bilo s pogoji. V drugem, pred katerim sem si rekel ‘zdaj ali nikoli, take priložnosti nekaj časa ne boš imel več’, pa sem hotel še malo dodati, prepozno začel odskok, tako da je zmanjkalo hitrosti za drugi del, da bi lahko iztisnil še kakšen meter, dva ali pet več.”

Jernej Damjan in Tilen Bartol sta bolj ali manj ostala na ravni treninga, kar pa seveda ni zadostovalo za kakšen presežek. “Videli smo zelo lepo tekmo, tudi kar se tiče vetra, danes se nihče nima za pritoževati. Moji skoki pa so bili spet povprečni, ne dobri ne slabi. Spet sem se lovil, smešno mi je, da kar koli naredim, me odnese v isto luknjo. Rad bi še kaj dodal, pa mi ne uspe. Vem, da sem sposoben več,” še vedno išče razloge, za številne povprečne skoke Damjan, ki pred ekipno tekmo prav tako kot njegov trener še ni vrgel puške v koruzo: “V Oberstdorfu ste nas tudi vsi že odpisali. Mislim, da je še vse mogoče, da je v športu tako, je danes v superveleslalomu dokazala Ester Ledecka.”

“Napake so bile, ampak jih je bilo manj kot v kvalifikacijah, tako da sem lahko zadovoljen, čeprav skakati od veselja ne morem. Drugi skok je bil boljši od prvega, to bo osnova za ekipno tekmo. Vanjo moramo vstopiti z dvignjeno glavo,” meni Tilen Bartol.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več