single
[38]
171340

Janja Garnbret zmagala v Džakarti, Luka Potočar najboljši v seštevku težavnosti

Avtor: Klemen Verlič
26. 9. 2022, 17.04

Janja Garnbret je sezono svetovnega pokala v težavnosti športnega plezanja sklenila na najboljši možni način, s prepričljivo zmago na finalni tekmi v Džakarti. Na zadnji tekmi v težavnosti v Indoneziji je Mia Krampl osvojila tretje mesto, Luka Potočar pa je pred tem s sedmim mestom osvojil naslov skupnega zmagovalca svetovnega pokala v težavnosti.

Slovenci imajo zmagovalca sezone v težavnosti tako pri moških kot pri ženskah. Janja Garnbret si je svoj deseti naslov skupne zmagovalke, petega v težavnosti zagotovila že predčasno na prejšnji tekmi v Edinburghu.

Potočar je postal tretji Slovenec med moški z naslovom skupnega zmagovalca, leta 2016 je to uspelo Domnu Škoficu v težavnosti, leta 2018 pa Jerneju Kruderju v balvanih. V finalu je nastopila tudi Vita Lukan, ki je bila šesta. Milan Preskar je slovenske nastope zaokrožil na 21. mestu.

Za olimpijsko in šestkratno svetovno prvakinjo Janjo Garnbret je nova sezona tekmovalnih presežkov, v kateri je v svetovnem pokalu osvojila šest zmag, pet od tega v težavnosti. Na evropskem prvenstvu v Münchnu pa je postala trikratna evropska prvakinja v balvanih, težavnosti in olimpijski kombinaciji.

S skupno desetimi osvojenimi naslovi v končnih seštevkih sezone se je izenačila z rekorderko iz Francije Sandrine Levet. Kljub temu, da je načrt že uresničila, je nastopila tudi v Džakarti in z današnjo zmago dodala še češnjo na torti že tako sijajne sezone.

Garnbretova, tretja po polfinalu, je edina v finalu osvojila vrh smeri. Chaehyun Seo iz Južne Koreje je bila z višino 40 druga, Kramplova z višino 35+ pa tretja.

Na sporedu svetovnega pokala je le še tekma v olimpijski kombinaciji balvani-težavnost v Morioki na Japonskem, od 20. do 22. oktobra.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Trener Olimpije po remiju s Koprom: “Nisem zadovoljen, jasno je, da smo si zaslužili zmago” (VIDEO)...Več

2

Zoran Zeljković točko v Ljubljani sprejel odprtih rok: “Preveč smo trpeli, da bi lahko zmagali” (VIDEO)...Več

3

Tim Gajser za ŠTV: “Komaj čakam Pokal Narodov, saj smo vsi trije dirkači v odlični formi” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več