single
[38]
131515

Janja Garnbret zmagala tudi v Villarsu

Avtor: Klemen Verlič
3. 7. 2021, 22.06

Janja Garnbret je zmagala na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Villarsu v Švici. Prva slovenska zvezdnica vertikale je vpisala četrto zmago v tej sezoni, kar je odlična popotnica za olimpijske igre v Tokiu, na katerih bo glavna slovenska kandidatka za zlato odličje.

Od osmih finalistk tekme v Villarsu je bila polovica Slovenk. Vita Lukan je osvojila peto mesto, Lučka Rakovec in Mia Krampl, ob Garnbretovi druga slovenska predstavnica na OI, pa sta slovenske nastope v finalu zaokrožili na sedmem in osmem mestu.

Garnbretova je na tekmi zmagala z impresivno predstavo štirih osvojenih vrhov. Garnbretova je bila edina, ki je prevladovala v prav vseh treh krogih tekmovanja v Villarsu. V uvodnem krogu je osvojila vrhova obeh kvalifikacijskih smeri, v polfinalu je smer splezala od prvega do zadnjega oprimka. Z osvojenimi tremi vrhovi smeri, edina s takšnim dosežkom tako med ženskami kot moškimi, je napredovala v finale, v katerem je kot zadnja na startu osvojila vrh smeri za novo zmago.

Vrh je v finalu osvojila tudi Italijanka Laura Rogora, a je Garnbretovi pripadlo prvo mesto na podlagi boljše predstave v prejšnjih krogih. Italijanska predstavnica je bila druga, tretje mesto je pripadlo Američanki Natalii Grossman.

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Livaja uprizoril pravo mojstrovino – vratarja premagal iz mrtvega kota!...Več

2

VIDEO: Popravilo sklopke za ekspresno vrnitev Gajserja na progo...Več

3

Bratski dvoboj na derbiju drugega kola PLT (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Skoraj neverjetno: Luka Dončić na naslovnici igre NBA 2K22!...Več

2

VIDEO: VAR prihaja v Prvo ligo Telemach...Več

3

Pestro poletje na ŠPORT TV...Več