pismo ikona
šport TV 1 logo
01:35 V ŽIVO
New York Rangers - Pittsburgh NHL
šport TV 2 logo
03:00
Nice - Bordeaux Ligue 1
šport TV 3 logo
03:00
Western United - Western Sydney Avstralska liga

Janja Garnbret in Lučka Rakovec v finalu Xiamena

Avtor: Marko Premrl
20. 10. 2019, 11.11

Janja Garnbret in Lučka Rakovec sta se uvrstili v finale predzadnje tekme sezone svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini težavnost. Garnbretova se je v finale uvrstila z najboljšim dosežkom, Rakovčeva je finale ujele kot osma. Tretja slovenska polfinalistka Mia Krampl je tekmovanje končala na 24. mestu.

V polfinalu so tri tekmovalke smer splezale do vrha. Aktualna svetovna prvakinja Garnbretova ter dve najstnici 15-letna Chaehyun Seo iz Južne Koreje, ki vodi v seštevku svetovnega pokala v težavnosti, in 16-letna Yuetong Zhang.

Druga slovenska finalistka Rakovčeva, aktualna evropska prvakinja, je bila del skupine petnajstih tekmovalk, ki so padle na istem gibu 33+. A sta bili slovenska tekmovalka in Japonka Ai Mori “srečni poraženki”, saj sta si mesto med najboljšo osmerico oziroma tokrat med deveterico finalistk zagotovili na podlagi dobrega kvalifikacijskega dosežka.

Svetovni podprvakinji Kramplovi se je napaka pripetila že v spodnjem delu, v smeri pa je dosegla skromno višino 18.

V moškem polfinalu je ostal vrh neosvojen, za najboljši dosežek je poskrbel Japonec Kai Harada, v zadnji krog je napredoval tudi vodilni v seštevku Čeh Adam Ondra. Oba slovenska predstavnika v moški konkurenci Anže Peharc in Jernej Kruder sta tekmovanje končala v soboto v kvalifikacijah na 27. oziroma 31. mestu.

Začetek finala bo ob 13. uri.

Sezona svetovnega pokala se bo sklenila naslednjo nedeljo na Japonskem v Inzaiju, ko bodo znani tudi vsi udeleženci olimpijskih kvalifikacij konec novembra v Toulousu.

V Toulouse sta že uvrščeni Rakovčeva in Kramplova, trenutno peta oziroma deveta v skupnem seštevku kombinacije, Kruder in Peharc sta trenutno na repu uvrščenih na 18. oziroma 19. mestu. Garnbretova, ki je na prvem mestu v seštevku kombinacije, si je olimpijsko vozovnico priplezala že avgusta na SP v Hachiojiju.

Kruder si je sicer nekoliko priprl olimpijska vrata, saj je napovedal, da se na Japonsko ne bo odpravil.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Niko Kovač, vprašanje časti...Več

2

Izkušnje in zmagovalna miselnost...Več

3

“Jojo” z novo pogodbo med največje slovenske športne zaslužkarje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

SIMULACIJA LETA? Tako je branilec Torina želel izključiti Ronalda (video)...Več

2

VIDEO: Buffon prejel gol, kot ga še v Fifi ne boste videli...Več

3

VIDEO: Super Jojo z utekanjem in golom osmešil obrambo Napolija...Več