single
[38]
138476

Janja Garnbret in konkurenca tudi prihodnjo sezono v Sloveniji

Avtor: Klemen Verlič
6. 10. 2021, 14.43

Mednarodna zveza za športno plezanje (IFSC) je razkrila koledar tekmovanj in drugih dogodkov nove sezone 2022, ki se bo odprla marca z 18. generalno skupščino federacije v Salt Lake Cityju v Utahu v ZDA. Prihodnjega septembra se bo po načrtih karavana z Janjo Garnbret na čelu ustavila tudi v Sloveniji na tekmi svetovnega pokala v težavnosti.

V skladu s sporočilom, ki so ga posredovali iz IFSC, bo svetovni pokal v Sloveniji 3. in 4. septembra. Po vsej verjetnosti v Ljubljani, vendar pa bodo lokacijo določili naknadno. Stara dvorana v Kranju namreč več ne ustreza merilom za tekmovanja najvišje ravni.

Na sporedu svetovnega pokala bo vsega skupaj trinajst tekmovalnih postaj v desetih držav na treh celinah.

Tradicionalnim prizoriščem v Švici, Avstriji in Franciji, torej Meiringenu, Villarsu, Innsbrucku, Chamonixu in Brianconu, se bodo pridružila nova. Prvič se bo sezona odprla v Rusiji s tekmama v balvanih in hitrosti od 1. do 3. aprila v Moskvi. Na sporedu svetovnega pokala je prvič Bali v Indoneziji s tekmama v težavnosti in hitrosti od 22. do 24. septembra.

Salt Lake City bo gostil svetovni pokal dva konca tedna zaporedoma tako kot letos maja.

Na sporedu so tudi tri azijske postaje, Seul v Južni Koreji, Japonska in Kitajska. Za zadnji dve lokaciji še nista določeni. Postaja na Kitajskem bo pomenila tudi konec sezone svetovnega pokala.

Vrhunec sezone bo evropsko prvenstvo v hitrosti, balvanih in težavnosti avgusta v Münchnu. Prvenstvo stare celine na Bavarskem bo prineslo tudi tekmovalno novost, prvič bo zaživela nova kombinirana disciplina balvani in težavnost, v formatu, ki bo tudi na poletnih olimpijskih igrah leta 2024 v Parizu.

Letos na OI v Tokiu je olimpijska premiera športnega plezanja vsebovala mnogoboj hitrosti, balvanov in težavnosti. Zgodovinsko prvo zlato olimpijsko kolajno je osvojila Slovenka Garnbretova. Mnogoboj v kombinaciji treh posamičnih disciplin ni več del tekmovalnega sporeda.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Na ŠPORT TV ta teden v ospredju predvsem ljubljanska moštva...Več

2

Kamerunec v Sežani: Morda bo pa Tabor kmalu velika ekipa (video)...Več

3

Ambiciozni načrti direktorja Cedevite Olimpije: ‘’Cilj je igranje v Evroligi!’’(VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Honda obiskala dom Gajserja in pripravila krajši dokumentarec...Več

2

Victor Osimhen: nov neapeljski vladar...Več

3

Kek utišal samozavestne Ruse: ”V Ljudskem vrtu ni favorita!”...Več