single
[8]
109408

Janežič z izidom sezone šesti v Rimu

Avtor: Marko Premrl
17. 9. 2020, 21.52

Slovenski rekorder Luka Janežič je na atletski diamantni ligi v Rimu med deveterico tekačev na 400 m s svojim izidom sezone 45,78 sekunde zasedel šesto mesto. V višino je 16-letni Sandro Jeršin Tomassini, drugi slovenski predstavnik v večnem mestu, preskočil 2,05 m in bil sedmi, zadnji.

V teku na stadionski krog je zmagal Italijan Edoardo Scotti z osebnim rekordom (45,21), azijski prvak Yousef Karam iz Kuvajta je bil drugi (45,25), tretji pa Karol Zalewski (45,48), član zlate poljske štafete na dvoranskem SP 2018 v Birminghamu, kjer je padel tudi svetovni dvoranski rekord.

Janežič je prvič v sezoni na največjih mitingih končal pod tretjim mestom, a izboljšal svoj rekord sezone. Pred tem je najhitreje tekel 45,85 sekunde, državni rekord pa je postavil 21. julija leta 2017 v Monte Carlu (44,84).

Sandro Jeršin Tomassini je začetno višino, 2,05 m, preskočil šele v tretjem poskusu, na 2,10 m pa je letvico trikrat podrl.

Jeršin Tomassini lahko šele letos prvič tekmuje v članski konkurenci. Pozimi je v Novem mestu osvojil svoj prvi članski naslov slovenskega prvaka v dvorani, članski naslov je nato osvojil tudi na prostem, 5. julija pa je na atletskem pokalu v Ljubljani osebni rekord postavil na 2,21 m.

Ljubljančanu so centimeter manj namerili lani še kot osnovnošolcu. Konec maja lani je na področnem tekmovanju za osnovne šole s komaj 15 leti preskočil neverjetnih 2,20 m ter se izstrelil v sam svetovni vrh mladih na svetu, ki pa v tej starostni kategoriji v svetovnem merilu ne tekmujejo in tudi njihovih dosežkov ne zabeležijo na uradnih lestvicah.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Pancar ogret za sezono, vožnja na treningu že “na polno” (VIDEO)...Več

2

Epska provokacija: Skupinica otrok “pila” živce navijačem velikih rivalov (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Magovac z zadetkom s svoje polovice načel mrežo Lustenaua...Več

Najbolj brano ta mesec

1

”Novim zmagam naproti” – Gajser in HRC Honda predstavila nov ”look” (FOTO)...Več

2

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

3

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več