šport TV 1 logo
10:30
VN Francije, prva dirka MXGP
šport TV 2 logo
09:45
Amiens - Guingamp Ligue 1
šport TV 3 logo
11:00
Četrtfinale: Češka - Nemčija IIHF SP elitne divizije 2019

Janc pred Vardarjem: V Skopju nas čaka pekel, a gremo v boj

Avtor: Mitja Hozjan
30. 11. 2018, 14.10

Pred najboljšimi evropskimi rokometnimi kolektivi je še zadnji krog v elitni ligi prvakov, ki bo odigran v koledarskem letu 2018. Pred nekajtedenskim premorom pa nas čaka še kar nekaj poslastic, v soboto popoldne se bosta v Skopju udarila nekdanja evropska prvaka Vardar in Kielce. Pri poljski ekipi blesti Blaž Janc, ki je za našo spletno stran predstavil pričakovanja pred enim izmed najtežjih gostovanj v sezoni.

Preteklo soboto ste s Kielcami odigrali noro tekmo v ligi prvakov proti Barceloni. Katalonci so dosegli kar 42 golov, vi pa 36. Verjetno ste napadalno videli veliko dobrega, zagotovo pa tudi precej napak. Kako vi gledate na tekmo preteklega kroga?

Res je padlo veliko zadetkov, tekma je bila res zelo zanimiva za gledalce. Za igralce pa je bila zelo naporna, saj se je veliko teklo v obe smeri, precej je bilo tudi “duelov”. Na koncu moramo priznati, da je v tem trenutku Barcelona enostavno boljša ekipa. Bilo je veliko pozitivnih stvari in tudi precej stvari, ki jih moramo popraviti. Sigurno tukaj mislim na obrambo, kjer imamo še veliko rezerv.

Je Barcelona trenutno najboljša ekipa v eliti? Brez težav so dvakrat zmleli Vardar, zdaj so proti vaši ekipi zabeležili še najboljši napadalni izkupiček, čeprav ste tudi pri Kielcah v zelo dobri formi. Je bilo težko, nemogoče slediti Kataloncem?

Res je Barcelona trenutno ena najboljših ekip na svetu. Pravzaprav tja spadajo vsako sezono. Igrajo zelo hiter rokomet, ki pa je zelo učinkovit. Nekako smo jih skozi celotno tekmo lovili, na koncu pa nam je zmanjkalo moči in v zadnjih petnajstih minutah so naredili razliko.

Zdaj prihaja tekma z Vardarjem. Doma ste Makedoncem zadali prvi poraz, ampak bolj kot rezultat je bilo napeto ozračje. Dva rdeča kartona, še incident z Dibirovim ob koncu tekme. Vse skupaj je bilo res posebej vroče…

Tista zmaga je bila za nas zelo pomembna, doma smo nalogo opravili odlično. Vse skupaj moramo ponoviti tudi v Skopju, vemo pa, da nas tam čaka pravi pekel. Prva medsebojna tekma je bila zelo čudna, bilo je ogromno grobosti, a to je rokomet. Mislim pa, da je vse ostalo v mejah športnega fair-playa.

Cindrić in Dušebajev verjetno z dodatno motivacijo pričakujeta vrnitev v Skopje. Sta prenesla to vročico tudi na ostale igralce? Je ostalo še kaj neporavnanih računov?

Oba sta igrala pri Vardarju, tako, da ima sigurno veliko lepih spominov. Sedaj sta v novem klubu in verjamem, da se bosta borila na vso moč, da v soboto odnesemo zmago na Poljsko. Sigurno imamo mi svoje cilje, zavedamo pa se, da nas čaka izjemno težka tekma, a tudi mi smo pripravljeni. Gremo v boj!

Vardar – Kielce, sobota ob 17.25 na Š3.
Foto: EHF

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Zmagoviti skok Gajserja in plapolanje slovenskih zastav...Več

2

Italijani razkrivajo: Iličić dogovorjen z novim klubom in s 700.000 eur boljšo pogodbo...Več

3

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več