šport TV 1 logo
12:30
Rally Magazin, Nemčija WRC
šport TV 2 logo
11:15
Inter - Dinamo Hrvaška liga
šport TV 3 logo
12:30
Singapur, drugi dan Svetovni pokal

Janc pred F4: Izjemno sem ponosen, da sem del tega spektakla!

Avtor: Blaž Magdič
1. 6. 2019, 08.39

Za ljubitelje vrhunskega rokometa se začenja najbolj razburljiv konec tedna v sezoni. V nemškem Kolnu se začenja zaključni turnir četverice v elitni ligi prvakov. Ob 15.05 (Š1) se bosta v prvem polfinalu pomerila Veszprem in Kielce, ob 17.50 (Š1) pa še spopad Barcelone in Vardarja.

Katalonsko-makedonski obračun bo postregel s posrednim obračunom Jureta Dolenca in Staša Skubeta, prvo polfinale pa bo še bogatejše s slovenskim pridihom.

V dresu Veszprema se bodo borili Mačkovšek, Gajič, Marguč in Blagotinšek, za Poljake pa bosta finale lovila Uroš Zorman kot pomočnik trenerja in mladi zvezdnik Blaž Janc.

22-letnik je skupaj s soigralci v četrtek prispel v Nemčijo, kjer so mediji najprej “skočili” na njegovega trenerja Talanta Dušebajeva. Sloviti trener je bil dobre volje, saj je tokrat za razliko od prejšnjega obiska tega mesta prejel vso osebno prtljago. “Tokrat problemov ni, nič se ni izgubilo,” je pripomnil petkratni zmagovalec lige prvakov.

Tudi Janc je bil v hotelu zelo nasmejan, ni skrival navdušenja nad finalnim turnirjem. “Moji soigralci, ki so zaključni turnir že igrali, so mi veliko govorili o posebnih občutkih. Zdaj sem sam tukaj, izjemno sem vesel in ponosen, da bom tudi sam del spektakla,” je za spletno stran evropske rokometne zveze dejal slovenski reprezentant.

1. Polfinale, Veszprem – Kielce, 15.05 na Š1
2. Polfinale, Barcelona – Vardar, 17.50 na Š1

 

Foto: EHF

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več