šport TV 1 logo
16:05
Roma - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
16:15
Brescia - Milan Serie A
šport TV 3 logo
16:45
Lille - PSG Ligue 1

Janc: Do decembra bo jasno – Kiel, Kielce ali Barcelona

Avtor: Mitja Hozjan
12. 9. 2019, 12.48

Blaž Janc je začel svojo tretjo sezono v dresu poljskega rokometnega velikana Kielce. Saga o njegovi prihodnosti in naslednji destinaciji pa bo zaključena do decembra.

Blaž Janc je začel svojo tretjo sezono v dresu poljskega rokometnega velikana Kielce. Saga o njegovi prihodnosti in naslednji destinaciji pa bo zaključena do decembra.

Slovenski reprezentant je lani na poljskem osvojil vse domače lovorike, z ekipo pa je igral tudi na zaključnem turnirju Lige prvakov v Kölnu. “Vesel sem, da nam je uspelo priti na finale, kajti z nami zares nihče ni računal. Ko smo premagali Pariz, ki je bil tudi lani glavni favorit, smo dokazali česa smo sposobni. Žal se nam v Kölnu stvari niso poklopile, ampak letos je nova priložnost. Na domači fronti si znova želimo priti do vseh lovorik, najvišje cilje pa ohranjamo tudi med elito,” pravi Blaž Janc.

 

View this post on Instagram

 

Mykonos 🇬🇷

A post shared by Blaž Janc 18 (@janc8) on

Poletje je minilo v hipu, a prosti čas je krilni igralec izkoristil v vseh pogledih: “To poletje je bilo res polno doživetij. Od porok, do piknikov, morja in druženja s prijatelji in znanci. Energija je napolnjena in pripravljen vstopam v novo sezono.”

Prevlada Kielc na Poljskem se je začela leta 2008. V zadnjih 11 letih je ekipa osvojila neverjetnih 21 državnih naslovov (11x pokal, 10x prvenstvo). Tudi v letošnji sezoni bi bilo veliko presenečenje, če pokal ne bi ostal v istih rokah: “Smo favoriti prvenstva in od tega ne bežimo. Je pa poljska liga izjemno zanimiva. Če tudi je sistem tekmovanja morda malce preveč zapleten, imamo lepo obiskane dvorane in veliko se vlaga v rokomet. Naša naloga je jasna – dobiti vsako tekmo v državnem prvenstvu in pokalu.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blaž Janc 18 (@janc8) on

Ekipa Kielc je znova nekoliko spremenjena. Igor Karačič je nadomestil Luko Cindrića, vrnil se je Branko Vujović, pripeljali pa so še velikana Tomasza Gebalo (212 cm) in Turka Doruka Pehlivana (201 cm). Med novinci pa nihče ne izstopa bolj kot Andreas Wolff, ki se je preselil iz Kiela. Prav nemški gigant bo tudi prvi, ki se bo s Kielcami udaril v novi sezoni Lige prvakov: “Ekipa je še enkrat več doživela manjšo pomladitev. Hitro smo se povezali in priprave so potekale brez zapletov. V nedeljo nas čaka že prva tekma Lige prvakov in upamo, da bo na derbiju Wolff tisti odločilni faktor. Razkril nam je določene posebnosti, vendar imamo dovolj materiala s katerim se lahko izvrstno pripravimo na tekmo. Imajo dobro, vrhunsko ekipo in tudi novega trenerja. Zagotovo so lačni dokazovanja,” pravi Janc, ki se bo na tekmi znova srečal s svojim dobrim prijateljem Mihom Zarabcem: “Večkrat se slišiva in kakšno rečeva, ampak zdaj, tik pred tekmo, pa nisva govorila.”

LIGA PRVAKOV
CELJE – FLENSBURG
NEDELJA, 16:55 na ŠPORT TV 1

Pred začetkom lanske sezone je bilo na Poljskem veliko negotovosti. Klub je zabredel v finančne težave, obveznosti do igralcev so ostajale neporavnane, a težave naj bi bile že preteklost: “Večina stvari se je poplačala. Nekaj malega še ostaja, ampak gre res za malenkost. Trenutno se vsi skupaj znova ukvarjamo zgolj in samo z rokometom in našo predstavo na igrišču.”

 

View this post on Instagram

 

My first @ehfcl F4. Such a big experience. Thanks for your support. It was amazing 😍🔥

A post shared by Blaž Janc 18 (@janc8) on

Janc bo letos začel svojo zadnjo leto pogodbo s Kielcami. Še kot igralec Celja je Blaž vselej poudarjal, da ga zanimajo le najboljši klubi. Takrat je omenjal PSG, Kiel, Kielce in Barcelono. Odločil se je za Poljsko in morebiti bo izbiro do konca leta ponovil: “Izbiram med Kielcami, Kielom in Barcelono. Vse tri ponudbe so na mizi, treba je opraviti le še z odločitvijo. Do decembra bo vse jasno.”

Ne glede na izbiro, Janc bo kariero nadaljeval na najvišjem možnem nivoju. Rokomet je njegovo življenje in zato je tudi prosti čas obarvan rokometno. “Ogledam si toliko tekem, kolikor mi čas dopušča. Pa naj bo Liga prvakov, velika tekmovanja, SEHA liga ali dogajanje doma. Spremljal sem tudi superpokal in se veselil zmage Celja. Očitno se zgodba ponavlja. Celjani bodo v elito vstopili z mlado ekipo, ki pa bo zagotovo namučila večino favoriziranih ekip. V Ligi prvakov jim želim čim več uspeha,” pravi Janc, ki ne skriva želje, da se nekega dne vrne v domače okolje: “Že letos je jasno, da želijo ekipo narediti čim bolj Slovensko, kar je dober korak. Vrnili so se nekateri reprezentanti in verjamem, da bom nekega dne to storil tudi sam. Ko igraš doma, je veliko stvari lažjih. Družina, prijatelji, dvorana, … vse diši po domu. Tudi sam imam nekaj domotožja, še posebej v teh septembrskih dnevih, ko so na sporedu trgatve. Ampak sem profesionalec, vem kaj je moja naloga in v njej uživam. Grozdje bodo pobrali drugi, ko bo priložnost, pa bom ocenil končni produkt.”

LIGA PRVAKOV
KIEL – KIELCE
NEDELJA, 18:55 na ŠPORT TV 3

 

Foto: Instagram/@janc8

Priporočamo še

1

VIDEO: Nov avtubus Udineseja boljši kot Juventusov ali Interjev...Več

2

VIDEO: Vratar v Škofji Loki poskrbel za bombo-lob sezone...Več

3

177 odtenkov neustavljivega Kuna Agüera...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nori Zlatan že v prvi minuti s kolenom “uničil” Hrvata (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Juventus bo moral protinapade še povaditi...Več

3

Italija znova na nogah: VAR spregledal ragbi vlečenje Lautara...Več