šport TV 1 logo
17:00
Finale: Real Madrid - Barcelona, prva tekma Španska liga
šport TV 2 logo
18:00 DANES
VN Latvije, prva dirka MXGP
šport TV 3 logo
18:30
Vrhunci petega dneva Tour de Hongrie

Janc: Alex se vrača, a Lijewski manjka

Avtor: Mitja Hozjan
22. 3. 2019, 10.38

Poljski prvak v letošnji sezoni Lige prvakov še ni prepričal, a v veliki meri gre za posledice poškodovanih igralcev. "Letos nismo odigrali niti ene tekme popolni," pravi slovenski reprezentant Blaž Janc.

Sezona se preveša v ključno fazo. Pred vami je tekma osmine finala z ukrajinskim Zaporožjem. Preden se posvetiva neprijetnemu tekmecu, kako ste zadovoljni z letošnjo sezono?
Glede na vse razmere moramo biti zadovoljni. Dejstvo je, da nam sezono krojijo poškodbe. Niti ene tekme nismo odigrali z vsemi zdravimi igralci, torej nekaj rezerve je še. Z nekaj več športne sreče bi lahko bili tudi višje.

So se cilji sredi sezone, glede na vzpone in padce, spremenili?
Klub kot je Kielce vselej želi poseči čim višje, ampak cilje imamo bolj kratkoročne. Iz tekme v tekmo. Vemo, da nas čaka težko delo že v osmini finala in trenutno je ves fokus ravno na tekmi z Ukrajinci. Če nam bo uspelo preskočiti oviro, pa igramo proti PSG. Ampak ničesar ne želimo prehitevati.

Po klavrnem začetku je Zaporožje pokazalo nekaj norih tekem in prišlo celo do 5. mesta v skupini B. Na papirju morda lahek nasprotnik, v praksi morda mina za favorite?
Marsikdo ob pogledu na naš par pravi, da se nimamo česa bati. A resnica je ravno nasprotna. Zaporožje je morda najtežji nasprotnik, ki smo ga lahko dobili s tem, da smo ohranili prednost domačega igrišča. So neugodni, fizično močni, znajo se boriti in tepsti. Morali bomo biti izredno osredotočeni in pazljivi.

In Ukrajinci imajo na nek način tudi skrivno orožje. V letošnji sezoni za Ukrajince igrata tudi Mateusz Kus in Paweł Paczkowski.
Kus je bil 3 leta v Kielcah, Paczkowski še leto več (za Kielce igral v sezoni 2016/17 ostali čas na posoji o.p.), poleti pa odhaja v Veszprem. Ne le oba Poljaka tudi oba srednja zunanja igralca bosta nevarna. Zares so močni, ampak dejstvo je, da smo favoriti in od te vloge ne odstopamo.

Vrniva se znova k zdravniškemu biltenu. V kakšnem stanju pričakujete prvo tekmo v Ukrajini?
Dobra novica je, da se vrača Alex Dušebajev, a istočasno smo ostali brez Krzysztofa Lijewskega, ki je staknil poškodbo na treningu. Luka Cindrić je končno pri močeh in počasi prihaja v optimalno formo, kako se bo znašel Alex pa bomo še videli. Motivacije mu ne manjka, željan je igre, a vseeno je bil dolgo časa odsoten. Igrali bomo tudi brez Jureckija, ki še naprej okreva po poškodbi s tekme proti Flensburgu. Čez kakšna dva tedna bo nazaj.

Sami na srečo niste padli v ta mlin poškodovanih igralcev, a večina poškodb je bila posredno vendarle vaše breme. Krpali ste luknje v zunanji liniji in še nekaj časa boste to počeli.
Igram skorajda po vseh 60 minut. Ampak tega sem bil vajen že iz Celja, tako da ni bilo težko preklopiti. Nekaj utrujenosti se že čuti, vendar pred obračunom z Zaporožjem sem dobil počitek in nisem igral na zadnji tekmi državnega prvenstva.

Dokazali ste svojo vrednost, trener vam zaupa, veliko igrate. Verjetno se v Kielcah počutite odlično.
Super je. S svojo vlogo sem zadovoljen. S Talantom veliko debatirava odlično se razumeva in to mi je všeč. Tudi v samem mestu sem zdaj že domač, tako da se ne morem pritoževati.

Kljub temu so se začele pojavljati govorice o vašem odhodu. Boste tudi naslednje leto še član Kielc?
Za naslednjo sezono imam še veljavno pogodbo. Kaj pa prinaša prihodnost, bomo še videli. Na meni je, da premislim. Odločitev bo znana po aprilski reprezentančni akciji.

Ste dobili že kaj ponudb? Imate na mizi tudi podaljšanje pogodbe?
Tople vode ni treba odkrivati. Če bom zapustil Kielce, želim narediti korak naprej. Bil sem v pogovoru tudi že z našim predsednikom, ki me vidi tudi v prihodnosti v klubu, ampak treba je razmisliti in se v miru odločiti.

Bo na vašo odločitev vplivala tudi finančna situacija kluba?
Stvari niso bile rožnate. Pojavila se je težava iz preteklosti. Lani smo bili igralci nekaj časa nezadovoljni, ampak dobili smo zagotovilo, da se bo vse uredilo in se je. Klub podpisuje močne pokrovitelje, tako da ni strahu, da bi prišlo do kakšnega zloma. Klub je rešil težave in ostaja močan igralec na zemljevidu evropskega rokometa.

V naslednjih dneh pa malce več tudi o ostalih parih:
Meshkov Brest – Flensburg, sobota ob 18:00 na Š3
Motor Zaporožje – Kielce, sobota ob 17:30
Zagreb – Vardar, sobota ob 20:30 na Š1
Sporting – Veszprem, nedelja ob 18:00 na Š2
Wisla Plock – Pick Szeged, nedelja ob 16:00 na Š3

 

Foto: kielcahandball.pl

Priporočamo še

1

Gajser po hat-tricku zmag: Sploh ne vem, kaj naj rečem...Več

2

Zmes inteligence in potrpežljivosti – kako je Klopp zgradil svoj Liverpool?...Več

3

Giroudov finale bitke s preteklostjo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Ibrahimović s popolnimi škarjicami obnorel ZDA...Več

2

VIDEO: Mladinec se je ponorčeval z Neymarja...Več

3

VN Rusije: Gajserju zmaga in rdeča številka vodilnega (video)...Več