single
[1176]
194112

Jan Pancar v Latvijo po potrditev, da je lahko med najboljšimi tudi na mehki podlagi

Avtor: Klemen Verlič
2. 6. 2023, 13.31

V nedeljo bo na sporedu osma letošnja dirka svetovnega prvenstva v motokrosu. Na Veliki nagradi Latvije bo vozil Jan Pancar, v spremljevalnem programu evropskega prvenstva kategorije EMX 125 pa bo tekmoval še Jaka Peklaj.

Jan Pancar

Kegums v Latviji je že nekaj let stalnica v programu svetovnega prvenstva v motokrosu. Na osmi dirki sezone za bo za nove točke svetovnega prvenstva v razredu MX2 potegoval Jan Pancar, ki mu sicer mehka podlaga, kakršna ga čaka na progi, ne ustreza najbolj. Vseeno se bo edini slovenski voznik v karavani svetovnega prvenstva v motokrosu v letošnji sezoni potrudil, da iz sebe in motorja iztisne čim več ter si privozi nov dober rezultat, s katerim bi se le še utrdil med najboljšo deseterico v skupnem seštevku.

Lani je bil Pancar v Kegumsu v kvalifikacijah sila zadržan, a je potem hitro pridobil dobre občutke na progi ter se na koncu veselil skupno enajstega mesta. Letos si je postavil letvico višje in z izkušnjami, ki jih ima, je prav gotovo sposoben preboja med deseterico. Mehka podlaga na stezi utegne marsikomu povzročati preglavice. Linije se bodo iz kroga v krog spreminjale in potrebno bo dobro oceniti globoko razbrazdane kanale ter jih potem tudi hitro odpeljati. Zelo pomembna bo tudi mehkoba vožnje, saj je na takšnih podlagah zelo važno voziti z veliko mero občutka in nikakor ne na silo.

Veliko bo spet odvisno od kvalifikacij. V nekaterih je Pancar letos že pokazal, kaj zna in zmore, tudi tokrat pa bi mu dober štartni položaj lahko pošteno olajšal nedeljski vožnji za točke. V ostri konkurenci bo na štartu 29 voznikov, zato pretirane gneče na progi ne bi smelo biti, kar bi lahko Pancarju omogočilo, da dirko odpelje po željah in načrtih ter si pripelje nov odmeven rezultat, ki se mu je na zadnji dirki v Franciji izmuznil iz rok zaradi nesrečnega padca v kvalifikacijah.

V okviru spremljevaljnega programa bodo organizatorji pripravili tudi dirko evropskega prvenstva v razredih EMX 250 in EMX 125. V slednjem bo do novih točk za skupno razvrstitev skušal priti tudi Jaka Peklaj. A zanje se bo moral dobro potruditi, saj bo v kvalifikacijah za štirideset mest za dve vožnji za točke vozilo kar 60 voznikov.

VN Latvije v nedeljo od 12.00 dalje na Šport TV 1!

Foto: TEM JP253 FB
Vir: AMZS

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več