single
[1176]
170682

Jan Pancar tudi uradno kralj italijanskih dirk (FOTO)

Avtor: Blaž Magdič
19. 9. 2022, 09.04

Minula nedelja bo še dolgo v spominu motokrosista Jana Pancarja, ki je tudi uradno postal italijanski državni prvak. Slovenski dirkač se že leta redno udeležuje dirk pri naših zahodnih sosedih, aktualna sezona pa je prinesla zaslužen preboj v ospredje.

Jan Pancar, Foto: ŠPORT TV

Že pred tedni smo poročali o tem, da je Jan dirko pred koncem postal novi italijanski prvak, na zadnji dirki sezone pa je tudi uradno lahko stopil na najvišjo stopničko. Za njim je brez dvoma najboljša sezona v karieri, poleg velikega uspeha v Italiji pa je nase opozarjal tudi na dirkah svetovnega prvenstva.

V razredu MX2 je končal na skupnem 11. mestu, čeprav je zaradi logističnih in finančnih razlogov izpustil tekmi v Argentini in Indoneziji. Prehitel je tudi nekatere voznike tovarniških ekip, kar je najlepši dokaz Pancarjeve kakovosti in napredka v okviru zasebne ekipe, kjer mu je v veliko pomoč tudi oče.

Sezona svetovnega prvenstva bo sicer sklenjena s Pokalom Narodov v ZDA, a Slovenije tam ne bo. Bo pa naš neposredni prenos, začenjamo v nedeljo ob 19. uri na Šport TV 1.

 

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več