KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[1176]
186900

Jan Pancar po uvodu v sezono: Na progi se nisem počutil najbolje

Avtor: Klemen Verlič
14. 3. 2023, 10.02

Na uvodni dirki nove sezone razreda MX2 je Jan Pancar zasedel deseto mesto. Po preizkušnji pa svojim navijačem zaupal, da v Argentini vse ni potekalo brez težav.

Pancar je prvič v karieri vozil na tej progi in ker njenih pasti ni poznal, se je kvalifikacij lotil zelo previdno in zadržano. Na koncu je v cilj pripeljal na 19. mestu. Vseeno se je prve vožnje za točke v novi sezoni svetovnega prvenstva lotil zelo odločno. Kmalu po štartu se je srečno in spretno izognil tekmecem, ki so padli na začetku prvega kroga. Ob koncu prvega kroga je bil na 9. mestu in je vozil preudarno ter zanesljivo, kar mu je v cilju prineslo 10. mesto.

V drugo vožnjo se je Pancar podal podobno kot v prvo. Konec prvega kroga je zasedal 13. mesto in se nato prebil do desete pozicije. V finišu pa je v štirinajstem krogu v tretjem merilnem sektorju storil napako, ki mu je pobrala kar nekaj dragocenih sekund in ga pahnila na 12. mesto, na katerem se je pripeljal v cilj druge vožnje. V obeh vožnjah je bil zanesljivo prvi Jago Geerts, ki je ob prvem mestu v kvalifikacijah vknjižil maksimalni izkupiček 60 točk, ki ga je moč dobiti po novih pravilih, v katerih točke dobi tudi prvih deset v kvalifikacijski vožnji. Pancar je skupno na dirki osvojil 20 točk, kar mu je prineslo končno 10. mesto.

Z njim je bil dokaj zadovoljen tudi sam, kar je zaupal svojim sledilcem na družabnih omrežjih z zapisom: “Za mano je prva dirka sezone. Deseti in dvanajsti za končno deseto mesto. Čeprav se na progi nisem počutil najbolje, sem uspel končati med najboljšo deseterico. Gremo naprej!”

V razredu MXGP se je skupne zmage razveselil Španec Ruben Fernandez. Gajserjev moštveni kolega je v prvi vožnji zasedel 5. mesto, a je nato dobil drugo vožnjo in je slavil zmago s točko prednosti pred Jeffreyem Herlingsom in rojakom Jorgejem Pradom. Slednji je zmagal v prvi vožnji in bo na prihodnji dirki v kvalifikacijah vozil z rdečo številko vodilnega, saj ima v skupnem seštevku dve točki več od Fernandeza, tretji skupno pa je Francoz Romain Febvre.

Foto: Sportida.com
Vir. AMZS

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več