šport TV 1 logo
22:05 V ŽIVO
Tampa Bay - Washington NHL
šport TV 2 logo
22:15
Vrhunci 38. kola Serie A
šport TV 3 logo
22:00
VN Švice, druga dirka MXGP 2017

Jan Kosi in Jan Rebec nova člana Krke

Avtor: Klemen Verlič
3. 7. 2020, 22.02

Košarkarski klub Krka nadaljuje s sestavo ekipe za novo sezono. Po Nejcu Bariču sta ekipo okrepila Jan Kosi in Jan Rebec.

Jan Kosi (204 cm, 1996) je športno pot začel v Elektri Šoštanj, kjer je igral med letoma 2013 in 2016. Zadnja štiri leta je preživel v Kopru, kjer je bil član Kopra Primorske. Z ekipo je osvojil tri zaporedne pokalne naslove, lani je bil tudi državni prvak. Jan Kosi je tudi občasni slovenski reprezentant. V minuli sezoni je v državnem prvenstvu beležil po 6,1 točko in 4,2 skoka.

Jan Rebec (192 cm, 1993) je s košarko pričel v domači Pivki, potem pa igral za ŠD Koš Koper. Iz Pivke v Koper se je selil star 13 let, ostal pa je pet sezon. V Pivki je nadaljeval v 3. ligi, potem pa igral za Ajdovščino, LTH Castings Škofjo Loko, Šenčur GGD, Petrol Olimpijo in Šentjur. Za ekipo Šentjurja je v lanski sezoni v slovenski ligi vknjižil po 11,6 točke, 3,5 skokov in 2,7 podaj.

“V člansko ekipo smo dodali še dva igralca, ki sta že okusila igranje v ligi Aba. Verjamemo, da bosta v dresu Krke naredila še korak naprej. S prihodom Jana Kosija in Jana Rebca nadaljujemo gradnjo slovenskega ogrodja ekipe,” je ob tem dejal novi športni direktor kluba Jure Balažič.

Foto: Sporida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Zlatan najprej “zamočil”, nato razparal mrežo Cagliarija...Več

2

VIDEO: Pot Iličića od neprepričljivega Palerma do dominantne Atalante...Več

3

VIDEO: PSG po enajstmetrovkah do domače trojne krone...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Rebić se je veselil, še preden je Ibra zabil...Več

2

Bomba iz Anglije: Ronaldo se je dogovoril z Newcastlom!...Več

3

Tri tedne pred nadaljevanjem MXGP sezone Gajser trenira na vso moč (VIDEO)...Več