single
[2,3194]
209098

Jakupović: “Jesenski del moramo oddelati čim bolje in si izboljšati izhodišče”

Avtor: Urban Kolman
17. 11. 2023, 13.19

Zadnji reprezentančni premor je ponovno prišel ob pravem času za Maribor. Vijolični so na derbiju šestnajstega kroga Prve lige Telemach izgubili proti Celju in tako doživeli drugi poraz pod vodstvom Anteja Šimundže. Po petnajstih tekmah so na 4. mestu in za vodilno trojico zaostajajo za šest točk.

Grofi so slavili z 1:0, edini zadetek srečanja je padel po napaki domače zasedbe. Napadalec Arnel Jakupović je priznal, da so v taboru vijoličnih razočarani po porazu proti Celju: “Prisotno je bilo veliko razočaranje, ki ga ne moremo skriti. Žal se ni izšlo po željah, odločil je en gol. Tudi mi smo imeli svoje priložnosti, a jih nismo izkoristili in na takšnih tekmah že ena poteza ali napaka lahko odloči o zmagovalcu.”

“Razumljivo je po spremembi na klopi potrebnega nekaj časa, da se trener temeljito spozna z zmožnostmi vsakega posameznika, mi pa z vsemi njegovimi zahtevami. Zato se ne gre izogniti tudi določenim nihanjem v igri in rezultatih. Verjamem pa, da se bo naše skupno delo obrestovalo in trenerjev cilj uresničil. V dvoboju s Celjem nismo bili uspešni, a moramo vztrajati na začrtani poti. Ni predaje, boj za vrh lestvice še ni odločen. Imeli smo v mislih, da se nam ob zmagi proti Celju ponuja možnost za zmanjšanje zaostanka. Ostali smo brez točk, toda gremo naprej le z razmišljanjem od tekme do tekme. Preračunavanja ali vmesnega seštevanja točk ne bo, štel bo le maksimalen trud na vsakem treningu, na vsaki naslednji tekmi. Z ohranjanjem pozitivne miselnosti,” ostaja pozitiven nekdanji napadalec Domžal.

“Zdaj se usmerjamo k pokalnemu tekmovanju, ki sledi. Z namenom, da si v dvoboju s Primorjem zagotovimo uvrstitev v spomladanski del. Potem pa gremo naprej z mislijo od tekme do tekme, da jesenski prvenstveni finiš oddelamo čim boljše in si izboljšamo izhodišče pred nadaljevanjem sezone,” je zaključil.

Dnevi reprezentančnega premora bodo namenjeni seriji treningov v domačem okolju, zaradi krajšega premora kot običajno brez vmesne pripravljalne preizkušnje. Medtem pa je potrjen tekmovalni koledar do konca jesenskega dela sezone. Med 23. novembrom in 16. decembrom bo na sporedu šest tekem.

Vir: NK Maribor
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)...Več

2

Evropske kvalifikacije: Maribor izgubil prvo tekmo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku (VIDEO)...Več

3

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več