šport TV 1 logo
20:40 V ŽIVO
Torino - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
20:25 V ŽIVO
Joventut - Zaragoza Španska liga
šport TV 3 logo
22:15 V ŽIVO
Aspen, Snowboard Slopestyle, moški X Games

Izziv Downhilka prestavljen na marec

Avtor: Klemen Verlič
13. 1. 2020, 11.36

Na mariborskem Pohorju bi morala 17. januarja potekati 12-urna vzdržljivostna smučarska preizkušnja Downhilka 12h Challenge, a so organizatorji sporočili, da so zaradi pomanjkanja snega izziv prestavili na 6. marec. Poleg tega so rok za prijave, ki je sicer sprva potekel v petek, podaljšali do 20. februarja.

Smučarji in deskarji se bodo na Pohorju pomerili na prvi tovrstni vzdržljivostni preizkušnji pri nas, kjer bodo v 12 urah skušali odpeljati čim več krogov, obenem pa progo presmučati čim hitreje in si na koncu zagotoviti zmago.

Tekmovalci bodo na snegu pričakali sončni vzhod, se potegovali za številne nagrade in seveda preizkušali meje svoje vzdržljivosti, pri čemer bo vsak posameznik smučal po svojih zmožnostih, so sporočili iz tabora slovenske smučarke Ilke Štuhec, ki je ambasadorka tega dogodka.

Tekmo so prav tako prestavili na 6. marec, saj, kot pravijo, toplo vreme ne omogoča priprave tekmovalne proge, po kateri se bodo smučarji merili kar 12 ur.

“Žal 17. januarja prve Downhilke ne bo možno izpeljati. A to ne spreminja načrtov, da v Mariboru in Sloveniji še letos predstavimo 12-urno smučarsko preizkušnjo. Verjamemo, da bodo pogoji 6. marca veliko boljši in bo tekma pripravljena na visoki ravni, obenem pa bodo na ogled in druženje vabljeni tudi vsi tisti, ki se ne bodo pomerili na beli strmini,” je dejala vodja organizacije tekmovanja Dora Skorobrijin.

Izziv Downhilka 12h po mnenju organizatorjev združuje tekmovalnost, ponuja priložnost za zabavo, obenem pa vsebuje dobrodelno noto. Vsak prevožen krog bo namreč prispeval 1 evro za fundacijo Olimpijskega komiteja Slovenije, ki pomaga športnikom iz socialno šibkejših okolij.

Foto: Guliver/Getty Images

Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Nov avtubus Udineseja boljši kot Juventusov ali Interjev...Več

2

VIDEO: Vratar v Škofji Loki poskrbel za bombo-lob sezone...Več

3

177 odtenkov neustavljivega Kuna Agüera...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nori Zlatan že v prvi minuti s kolenom “uničil” Hrvata (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Juventus bo moral protinapade še povaditi...Več

3

Italija znova na nogah: VAR spregledal ragbi vlečenje Lautara...Več