šport TV 1 logo
22:00
Slovenija - Ukrajina IIHF SP divizije 1 2014
šport TV 2 logo
23:15
Juventus - Milan Serie A
šport TV 3 logo
23:00
New York Islanders - Tampa Bay NHL

Izziv Downhilka prestavljen na marec

Avtor: Klemen Verlič
13. 1. 2020, 11.36

Na mariborskem Pohorju bi morala 17. januarja potekati 12-urna vzdržljivostna smučarska preizkušnja Downhilka 12h Challenge, a so organizatorji sporočili, da so zaradi pomanjkanja snega izziv prestavili na 6. marec. Poleg tega so rok za prijave, ki je sicer sprva potekel v petek, podaljšali do 20. februarja.

Smučarji in deskarji se bodo na Pohorju pomerili na prvi tovrstni vzdržljivostni preizkušnji pri nas, kjer bodo v 12 urah skušali odpeljati čim več krogov, obenem pa progo presmučati čim hitreje in si na koncu zagotoviti zmago.

Tekmovalci bodo na snegu pričakali sončni vzhod, se potegovali za številne nagrade in seveda preizkušali meje svoje vzdržljivosti, pri čemer bo vsak posameznik smučal po svojih zmožnostih, so sporočili iz tabora slovenske smučarke Ilke Štuhec, ki je ambasadorka tega dogodka.

Tekmo so prav tako prestavili na 6. marec, saj, kot pravijo, toplo vreme ne omogoča priprave tekmovalne proge, po kateri se bodo smučarji merili kar 12 ur.

“Žal 17. januarja prve Downhilke ne bo možno izpeljati. A to ne spreminja načrtov, da v Mariboru in Sloveniji še letos predstavimo 12-urno smučarsko preizkušnjo. Verjamemo, da bodo pogoji 6. marca veliko boljši in bo tekma pripravljena na visoki ravni, obenem pa bodo na ogled in druženje vabljeni tudi vsi tisti, ki se ne bodo pomerili na beli strmini,” je dejala vodja organizacije tekmovanja Dora Skorobrijin.

Izziv Downhilka 12h po mnenju organizatorjev združuje tekmovalnost, ponuja priložnost za zabavo, obenem pa vsebuje dobrodelno noto. Vsak prevožen krog bo namreč prispeval 1 evro za fundacijo Olimpijskega komiteja Slovenije, ki pomaga športnikom iz socialno šibkejših okolij.

Foto: Guliver/Getty Images

Vir: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več