single
[15]
162714

Izvrstna novica za slovenske skakalke: Na naslednjih OI tudi tekma na veliki skakalnici

Avtor: Rene Vidmar
24. 6. 2022, 22.12

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je na današnjem zasedanju izvršnega odbora v Lozani sklenil dodati tri smučarske discipline na spored zimskih olimpijskih iger leta 2026 v Cortini d'Ampezzo in Milanu. Smučarke skakalke bodo tako nastopile še na veliki skakalnici, za zdaj pa Mok še ni prižgal zelene luči ženski nordijski kombinaciji.

Kot so po zasedanju krovne olimpijske organizacije sporočili iz Mednarodne smučarske in deskarske zveze (Fis), bo po novem na OI zdaj na sporedu 58 disciplin pod okriljem te zveze, na letošnjih igrah v Pekingu jih je bilo 55. Nove so v smučanju prostega sloga tekmi za moške in ženske na dvojnih grbinah ter ženska skakalna tekma na veliki skakalnici.

Slabše se je zasedanje IO Moka razpletlo za nordijske kombinatorce. Ti so upali na širitev olimpijskega sporeda še na ženske tekme. A ne le, da ženske leta 2026 še ne bodo imele priložnosti za olimpijski nastop – kot razlog so pri Moku navedli, da panoga še ni dovolj razvita, saj se tekem udeležujejo le športnice iz desetih držav -, pod vprašajem je celo prihodnost celotne panoge na OI, kot poroča nemška tiskovna agencija dpa. Tako naj bi Mok za igre po letu 2030 preučil možnost umika nordijske kombinacije s sporeda, o tem naj bi odločali na podlagi razvoja panoge ter priljubljenosti športa pri gledalcih.

Poleg treh smučarskih dodatkov na sporedu iger je Mok na naslednje zimske igre dodal še sankaško preizkušnjo v ženskem dvosedu ter mešano tekmo v skeletonu, v olimpijsko družino pa so za Cortino 2026 sprejeli tudi turno smučanje.

Foto: Sportida.com
Vir. STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

2

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

3

Gajser s popolno dirko do zmage na VN Velike Britanije (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več