single
[1176]
136449

Izjemni Gajser v Turčiji znova na stopničkah!

Avtor: Kenny Jan
8. 9. 2021, 16.25

Turški Afyonkarahisar je še drugič v štirih dneh gostil najboljše motokrosiste sveta. Po nedeljski dirki, ki jo je Gajser zaključil na tretjem mestu, je bil danes drugi. Jan Pancar se je v razredu MX2 uvrstil na 16. mesto.

Tim Gajser, HRC Honda

Po nedeljski dirki za Veliko nagrado Turčije so danes najboljši motokrosisti na istem prizorišču odpeljali še eno, skupno pa deveto dirko sezone. Slovenijo in AMZS sta zastopala Tim Gajser v razredu MXGP in Jan Pancar v MX2.

Prva vožnja dirke za VN Afyona je bila izjemno napeta, na koncu pa jo je dobil Nizozemec Jeffrey Herlings. Takoj za njim je ciljno črto prevozil Italijan Antonio Cairoli, slovenski šampion Tim Gajser pa je bil tretji z zgolj slabimi tremi sekundami zaostanka za Nizozemcem, ki velja za enega glavnih tekmecev za naslov svetovnega prvaka.

Gajser na startu ni bil v ospredju, saj je v prvi zavoj zapeljal šele kot deveti. Začetek dirke je najbolje uspel Špancu Jorgeju Pradu, ki pa je v petem krogu padel in se nato ni več vmešal v boj za zmagovalni oder (na koncu je bil 21.). Gajser se je takrat uspel prebiti na tretje mesto, potem pa je vseskozi stopnjeval ritem. V 15. krogu je sicer skušal prehiteti Herlingsa, a brez uspeha. V zadnjem krogu je Francoz Romain Febvre naredil napako in padel na četrto mesto, toda v istem trenutku je Gajserja prehitel Cairoli, tako da je aktualni svetovni prvak prvo vožnjo končal na tretjem mestu.

V drugi vožnji je bil Gajserjev start boljši, zaostal je le za Pradom in Herlingsom. Po napaki ga je za kratek čas prehitel Cairoli, a nato je slovenski as stopil na plin, začel nizati najhitrejše kroge in znova pokazal, da je razred zase. Ko je uspel priti v vodstvo, ga ni več izpustil iz rok. Še najbolj se mu je približal Herlings, ki pa je ciljno črto prečkal s šestimi sekundami zaostanka. Tretji je bil Cairoli.

Skupno je dirko za VN Afyona dobil Herlings, Gajser si je za rojstni dan poklonil drugo mesto, tretji pa je bil Cairoli.

V skupnem seštevku Gajser še naprej vodi. Pred najbližjim zasledovalcem Fabvrejem ima 28 točk naskoka, še točko več od Cairolija, zelo blizu pa sta s 321 oziroma 315 točkami tudi Herlings in Prado.

Vir: AMZS
Foto: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več