single
[2,2427]
136381

Iz tabora Hrvatov: Pazljivo, Iličić je proti Malti počival!

Avtor: Marko Premrl
7. 9. 2021, 08.14

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Splitu igrala proti Hrvaški, kar bo njena šesta tekma v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. Slovenci so na prvi medsebojni tekmi Hrvate z golom Sandija Lovrića premagali z 1:0, kljub slabši izvedbi proti Malti pa obljubljajo tudi tokrat boj za točke. Hrvati so na drugi strani prepričani, da se bodo predstavili v drugačni luči kot v Ljubljani.

Na novinarski konferenci pred srečanjem sta bila prisotna Ivan Perišić in selektor Zlatko Dalić. Oba sta bila prepričana, da pred domačo publiko in po seriji dobrih rezultatov nosijo vlogo favorita, selektor pa je predvsem opozoril na Josipa Iličića: “To niso tekme, v katerih bi uživali. Važne so le točke. Vemo, da šteje le rezultat. Slovenija ni le Jan Oblak, tudi v napadu so nevarni. Josip Iličič je počival proti Malti zaradi kartonov in bo največja nevarnost s protinapadov. Na ta način smo tudi prejeli zadetek v Sloveniji.”

Po petih krogih imata na vrhu skupine H Hrvaška in Rusija po 10 točk, Slovenija je tretja s sedmimi. Po Hrvaški jo oktobra čakata še gostovanje na Malti in domač obračun z Rusijo, novembra pa še gostovanje na Slovaškem in domača tekma s Ciprom.

Hrvaška, svetovna podprvakinja, je sicer 18. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Slovenija pa 66.

Tekmo si boste lahko v živo ogledali na Š1. Začnemo ob 20.00 s studijskim programom.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več