single
[2]
226024

Iz Liverpoola k Bikom iz Salzburga

Avtor: Šport TV
17. 5. 2024, 11.17

Pepijn Lijnders, pomočnik glavnega trenerja Jurgena Kloppa pri moštvu iz mesta Beatlov, bo odslej prvi mož stroke pri nekdanjemu klubu slovenskega napadalca Benjamina Šeška.

Pomočnik trenerja Liverpoola, Pepijn Lijnders, bo odslej vodil avstrijsko moštvo Red Bull Salzburg. Nizozemec bo prevzel vlogo glavnega trenerja, Vitor Matos pa bo postal njegov pomočnik. “Zelo sem ponosen, da sem postal novi glavni trener FC Red Bull Salzburg”; je dejal Lijnders v izjavi, objavljeni prek uradnih kanalov Liverpoola. “To je zame pravi privilegij. Potem, ko sem bil del ekip PSV Eindhoven, FC Porto in Liverpool FC se zdaj selim v še en izjemen klub z res dobro strukturo in posebnim poudarkom na razvoju mladih.”

Lijnders je nadaljeval: “Z ekipo želim razviti miselnost, ki daje velik poudarek na napadalni stil igre in kjer sta strast in lakota po uspehu osnova vsega. Skupaj z mojim pomočnikom trenerjem Vitorjem Matosom in celotno podporno ekipo se bomo potrudili, da klubu pomagamo še naprej rasti v nenehno spreminjajočem se nogometnem svetu. Moja družina je že obiskala mesto in bila navdušena nad njegovo lepoto in prijaznostjo ljudi. To je bil zame zadnji in pomemben korak pri izbiri FC Red Bull Salzburg, “ je še razkril novi strateg Salzburžanov.

Lijnders je bil pomočnik trenerja Liverpoola pri Jurgenu Kloppu in Brendanu Rodgersu. Sprva se je klubu pridružil leta 2014 kot mladinski trener, preden je napredoval po lestvici. Lijnders je leta 2018 za kratek čas zapustil Anfield, da bi vodil NEC Nijmegen na Nizozemskem, nato pa se je vrnil, kot Kloppov pomočnik.

Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Padec Prada na zadnji preizkušnji skozi objektiv kamere na čeladi...Več

2

Poplatnik za Šport TV: Osredotočeni ostajamo na ligo (VIDEO)...Več

3

Zoran Dragić: “Že se veselimo domačih pripravljalnih obračunov pred olimpijskimi kvalifikacijami” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več