puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
00:55 V ŽIVO
Argentina - Mehika, Nogomet - Prijateljska tekma
šport TV 1 logo
01:00
Vrhunci, Košarka - Španska liga
šport TV 2 logo
, -
šport TV 3 logo

Slovenska hokejska reprezentanca je izgubila prvo tekmo na turnirju evropskega izziva v Belorusiji z Latvijo z 1:4 (0:2, 0:2, 1:0).

* Dvorana Čižovka Arena, sodniki: Amosov, Rožkov (glavna), Badil, Jaloševskij.
* Strelci: 1:0 Maslovskis (Auzinš, Mamčics, 5.), 2:0 Dzierkals (Kulda, Salija, 20.), 3:0 Kulda (Kalns, 24.), 4:0 Kalns (37.), 4:1 Simšič (Pretnar, Ograjenšek, 51.).
* Kazenske minute: Latvija 10, Slovenija 14.

Slovenska hokejska reprezentanca v prvem klubskem premoru v novi sezoni ta teden igra na turnirju evropskega izziva v Belorusiji. Tekmovanje je prvo, na katerem moštvo vodi novi selektor Ivo Jan, za začetek pa je oslabljena in pomlajena Slovenija morala priznati premoč Latviji z 1:4.

Jan in njegovo moštvo bosta imela za glavni cilj v sezoni 2018/19 boj za eno od prvih mest na naslednjem SP divizije I v Kazahstanu, za začetek pa je na prvem turnirju selektor dal priložnost številnim novincem in mladim hokejistom, kar v novembrskem terminu reprezentančnih preizkušenj pravzaprav ni nič novega.

Tudi zaradi tega tekmovalni vidik beloruskega turnirja ni v ospredju. Jan želi preizkusiti čim več igralcev, dati priložnost tistim, ki je v članski ekipi še niso imeli, in videti, na koga bo lahko resno računal tudi potem, ko se bodo v ekipo vrnili standardni člani, velika večina jih je namreč tokrat še imela prosto; nekaj pa je bilo tudi poškodb, zaradi katerih je moral Jan poseči po še nekaj menjavah v zadnjem hipu.

Na ledu dvorane Čižovka je bilo hitro jasno, da pomlajena Slovenija ne bo kos Latvijcem. V golu je na prvi tekmi priložnost dobil Rok Stojanovič, ki so ga tekmeci v prvi tretjini premagali dvakrat. Drugi gol so Slovenci dobili le devet sekund pred koncem prve tretjine, najlepšo priložnost za Slovenijo pa sta imela v tem delu Blaž Tomaževič in Luka Bašič, a je ostala neizkoriščena.

V nadaljevanju so slovenski hokejisti hitro dobili še en gol, po zaostanku z 0:3 pa so imeli še težave z izključitvami. Dve zaporedni, pri čemer so si drugo prislužili zaradi preveč igralcev na ledu, sta za Latvijo pomenili 29 sekund igre 5-3, kar so hokejisti z Baltika znali izkoristiti za še trdnejše vodstvo s 4:0.

Zadnja tretjina je bila za Slovence boljša. Bili so precej enakovredni in bili večkrat tudi nevarni pred vrati Latvije, sad takšne igre pa je bil tudi zadetek. V 51. minuti je tudi Slovenija izkoristila eno od številčnih prednosti, po akciji Klemna Pretnarja in Kena Ograjenška pa je bil na pravem mestu pred vrati Nik Simšič in plošček potisnil v mrežo.

“Prva tekma je za nami. Glede na to, da nismo polni, je bilo videti veliko pozitivnega. To je velik korak naprej v hitrosti in reakciji, se mi pa zdi, da smo naredili prvi korak. Fantje lahko vidijo, kako je, in iz tekme v tekmo bomo lahko izboljšali stvari, ki so danes še šepale,” je po tekmi dejal slovenski selektor Jan.

Slovenci bodo turnir nadaljevali v petek ob 17.15 po slovenskem času, ko bodo igrali z gostitelji Belorusi, v soboto ob 13.30 pa jih čaka še dvoboj s Francijo.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja