single
[2]
140250

Italijanska nogometna zveza preiskuje sumljive prestope, vpleten tudi Juventus

Avtor: Kenny Jan
27. 10. 2021, 19.05

Italijanska nogometna zveza (FIGC) je v sredo potrdila, da preiskuje številne sumljive prestope, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Med njimi naj bi bili predvsem posli, ki jih je sklepal torinski velikan Juventus.

V sredo so italijanski mediji, med njimi tudi La Repubblica in Il Tempo, poročali o preiskavah številnih prestopov, FIGC pa je to kasneje potrdil. Komisija, ki se ukvarja s prestopi v Serie A, je na sedež italijanske zveze poslala poročilo 62 sumljivih prestopov med letoma 2019 in 2021.

Zveza je za AFP potrdila, da je odprla preiskavo, ni pa izdala, koliko prestopov naj bi bilo sumljivih. Posle so po današnjem medijskem poročanju klubi sklepali, da bi bodisi napihnili vrednost določenih igralcev za računovodske potrebe bodisi bi z menjavami igralcev, vključenih v posle, skušali uravnotežiti poslovodske knjige.

Italijanski mediji so sicer poročali, da naj bi večino tovrstnih prestopov izpeljal Juventus, česar FIGC ni potrdil. Tudi pri prestopu odličnega nigerijskega napadalca Victorja Osimhena iz Lilla v Napoli pa naj bi bilo precej neskladnosti.

Tako denimo dva od štirih igralcev, ki sta odšla v nasprotno smer kot del 70 milijonov evrov vrednega posla in naj bi bila skupaj vredna 20 milijonov evrov, zdaj igrata v Serie D, torej četrti ravni italijanskega nogometa.

Vir: STA
Foto: Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Omić: Vrnil sem se v najlepšo dvorano (VIDEO)...Več

2

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več