single
[3]
146286

Italijani prestavili vse tekme na sporedu 2. januarja

Avtor: Marko Premrl
1. 1. 2022, 11.05

Po številnih okužbah s covid-19 in ob negotovosti okoli prisotnosti navijačev na tribunah so se v italijanski košarkarski prvi ligi odločili, da prestavijo vsa srečanja, ki so bila prvotno na sporedu 2. januarja.

Po tem ko se je že nekaj dni vedelo, da se ne bodo odigrale tekme 14. kroga prve italijanske košarkarske lige Banco di Sardegna Sassari – Dolomiti Energia Trentino, Bertram Derthona Tortona – Vanoli Basket Cremona in Openjometis Varese – Umana Venezia zaradi okužb s covid-19, so se organizatorji odločili, da preložijo še preostala srečanja. Eden od razlogov je bila tudi neznanka o številu gledalcev, ki so lahko v dvorani.

Ob poslabšanju stanja covid-19 pri naših zahodnih sosedih se namreč prav v teh dneh italijanska vlada odloča, v kolikšni meri bo zmanjšala število gledalcev. Od oktobra je veljalo, da so lahko dvorane polne do 60-odstotno, zdaj so delež zmanjšali na 35 %.

Že pri nogometni Serie A so s tem povzročili precejšnje preglavice klubom, saj so nekateri že vnaprej prodajali vstopnice, zdaj pa bodo morali denar vračati navijačem, ki zaradi omejitev ne bodo smeli na stadion.

Italijanska košarkarska liga se na ŠTV vrača 8. januarja s tekmo Trento – Reyer. Prenos si boste lahko ogledali na Š2 ob 19.55.

 

Foto: Fabrizio Carabelli via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Vratar Hanse ob razporejanju soigralcev pozabil na žogo, napako izkoristil napadalec...Več

2

Zlata številka spet v pravih rokah (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Werner po vrnitvi že trese mreže nasprotnikov...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več