single
[3]
146286

Italijani prestavili vse tekme na sporedu 2. januarja

Avtor: Marko Premrl
1. 1. 2022, 11.05

Po številnih okužbah s covid-19 in ob negotovosti okoli prisotnosti navijačev na tribunah so se v italijanski košarkarski prvi ligi odločili, da prestavijo vsa srečanja, ki so bila prvotno na sporedu 2. januarja.

Po tem ko se je že nekaj dni vedelo, da se ne bodo odigrale tekme 14. kroga prve italijanske košarkarske lige Banco di Sardegna Sassari – Dolomiti Energia Trentino, Bertram Derthona Tortona – Vanoli Basket Cremona in Openjometis Varese – Umana Venezia zaradi okužb s covid-19, so se organizatorji odločili, da preložijo še preostala srečanja. Eden od razlogov je bila tudi neznanka o številu gledalcev, ki so lahko v dvorani.

Ob poslabšanju stanja covid-19 pri naših zahodnih sosedih se namreč prav v teh dneh italijanska vlada odloča, v kolikšni meri bo zmanjšala število gledalcev. Od oktobra je veljalo, da so lahko dvorane polne do 60-odstotno, zdaj so delež zmanjšali na 35 %.

Že pri nogometni Serie A so s tem povzročili precejšnje preglavice klubom, saj so nekateri že vnaprej prodajali vstopnice, zdaj pa bodo morali denar vračati navijačem, ki zaradi omejitev ne bodo smeli na stadion.

Italijanska košarkarska liga se na ŠTV vrača 8. januarja s tekmo Trento – Reyer. Prenos si boste lahko ogledali na Š2 ob 19.55.

 

Foto: Fabrizio Carabelli via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več