single
[8]
134086

Italijani presenetljivo zlati v štafeti 4 x 100 metrov

Avtor: Blaž Magdič
6. 8. 2021, 20.32

V moški štafetni preizkušnji na 4 x 100 metrov so v Tokiu do zlata presenetljivo pritekli Italijani in s tem poskrbeli za prvo zlato medaljo v tej disciplini v zgodovini. V tesnem finišu so s časom 37,50 premagali Britance (37,51), tretji so bili Kanadčani (37,70).

Italija je z novim državnim rekordom prišla do nove atletske zlate medalje v Tokiu, za nepričakovan razplet pa ima največ zaslug Filippo Tortu, ki je v zadnji izmeni prehitel Nethaneela Mitchell-Blaka in nadgradil uspešne nastope Lorenza Patte, presenetljivega zmagovalca sprinta Lamonta Marcella Jacobsa in Eseose Fostineja Desaluja.

V srebrni britanski štafetni so bili poleg Mitchell-Blaka še Chijindu Ujah, Zharnel Hughes in Richard Kilty. Bron pa so si pritekli Aaron Brown, Jerome Blake Brendon Rodney in Andre de Grasse. Brez medalje so ostali Kitajci in Jamajčani, štafeta ZDA pa se zaradi napačne menjave sploh ni uvrstila v finale.

Jacobs je v prvi izjavi za italijansko javno televizijo Rai priznal, da so ciljali na zlato medaljo: “Vedeli smo, da lahko naredimo nekaj neverjetnega. Morali smo verjeti do konca, verjeli smo in bilo je nekaj res čudovitega.” Kot je dodal, si nikoli ne bi mislil, da bo v Tokiu osvojil kar dve zlati medalji.

Tortu, ki je bil pred Jacobsom nosilec državnega rekorda na 100 metrov, je po lastnih besedah tekel sproščeno, po prečkanju ciljne črte pa niti sam ni mogel verjeti, da so zmagali, dokler ni videl rezultatov na velikem zaslonu olimpijskega stadiona.

Uspeh rojakov slavijo tudi italijanski mediji. Javna radiotelevizija Rai je na svojem portalu zmago štafete pospremila z naslovom “neverjetno zlato”, osrednji italijanski športni časnik piše o “štafeti 4 x 100 metrov za znoret”, tiskovna agencija Ansa pa je spomnila, da so Italijani v finalu ponovno izboljšali tudi državni rekord.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več