single
[2]
177417

Irancem po porazu proti ZDA grozi zapor

Avtor: Rene Vidmar
30. 11. 2022, 11.32

Iranci se po torkovem porazu z 0:1 proti ZDA poslavljajo od izločilnih bojev na letošnjem svetovnem nogometnem prvenstvu. Poraz jih utegne še kako drago stati, sploh če vemo, da jih v domovini čaka oster režim, ki nikakor ni bil zadovoljen z obnašanjem nogometašev.

Že pred tekmo so različni mediji poročali, da naj bi iransko politično vodstvo grozilo družinam njihovih nogometašev zaradi nepetja himne na uvodni tekmi njihove reprezentance proti Angležem. Zaradi tega je bil po srečanju z revolucionarno gardo sklican tudi sestanek, na katerem so, v primeru nadaljnjega izražanja nasprotovanja državi, igralcem napovedali ostre sankcije.

“V Katarju je prisotnih ogromno iranskih obveščevalnih sil, ki tesno spremljajo vsak gib nogometašev,” je za CNN obenem dejal neimenovani vir. Grožnje z mučenjem in zaporom ožjih družinskih članov so tako vsaj na uvodu očitno pustile določene posledice na nogometaših, saj so izbranci Carlosa Queiroza prvo tekmo na turnirju visoko izgubili. Angleži so bili boljši s 6:2.

Kljub temu so se Iranci v nadaljevanju turnirja predstavili v dobri luči in to kljub vsem pritiskom. Z 2:0 so dobili tekmo proti Walesu in tako do zadnjega kroga bili v igri za izločilne boje. Po torkovem porazu in izpadu iz nadaljnjega tekmovanja pa utegnejo biti grožnje zopet v ospredju. Dejstvo je, da so trikratni azijski prvaki morali priznati premoč ZDA, ki so največji sovražnik iranskega režima.

Foto: Jose Breton via Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Pred kratkim premagal tumor, kmalu za tem dosegel prvenec...Več

2

Za lažje odštevanje do VN Argentine: MXGP se je spomnil na velik dosežek Gajserja (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Grd padec Dončića poskrbel za preplah v Dallasu, Slovenec predčasno zapustil parket...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Neverjetna zgodba: Navijači kluba, ki najbolj ogroža vodilni Bayern, dobesedno krvaveli za njegov obstoj...Več

2

Vrača se Prva liga Telemach: Na ŠTV štiri poslastice v treh tednih...Več

3

Grabić o slabšem jesenskem delu: “Vsebinsko smo bili zadovoljni, rezultatsko ne. Moramo biti potrpežljivi.”...Več