pismo ikona
šport TV 1 logo
02:45
Napoli - Benevento Serie A
šport TV 2 logo
03:00
Udinese - Fiorentina Serie A
šport TV 3 logo
03:05
Varaždin - Osijek Hrvaška liga

Inzaghi pred derbijem z Romo: Tekma ima med Rimljani enormen pomen

Avtor: Blaž Magdič
15. 1. 2021, 10.56

V petek zvečer se začenja 18. igralni krog v italijanskem nogometnem prvenstvu. Odprt bo na spektakularen način, z velikim mestnim derbijem med Laziem in Romo. Dvoboj velikih rivalov iz Rima pri naših zahodnih sosedih imenujejo tudi Derby della Capitale, tokratno izvedbo si boste lahko od 20.40 dalje ogledali na Šport TV 1.

Mestna tekmeca si že desetletja delita tudi stadion, v normalnih okoliščinah bi stadion Olimpico pokal po šivih, peklensko vzdušje pa bi pripravili “ultrasi” obeh rimskih klubov. Tokrat bo drugi največji stadion na Apeninskem polotoku sameval v tišini, a to ne pomeni, da na zelenici ne bomo videli boja na nož.

V obeh taborih se zavedajo, kaj prinaša tekma. Strateg Lazia, ki bo tokrat v formalni vlogi domačina, je na novinarski konferenci jasno poudaril: “Vsi, ki spremljate nogomet dobro veste, kaj Rimljanom pomeni ta tekma. Meščani Rima dajejo enormen pomen mestnemu derbiju, nad obema ekipama je velik pritisk.”

Simone Inzaghi se zaveda, da skalp Rome prinaša več kot le formalne tri točke na prvenstveni lestvici. “Potek sezone govori, da se je naša ekipa doslej dobro znašla v podobnih tekmah. V očeh mojih igralcev že cel teden vidim poseben žar, dobro se zavedajo, kaj pomeni zmaga na tekmi, ki je pred njimi. Sploh, ker navijačev ne bo na stadionu, zanje se moramo še bolj potruditi,” je nadaljeval

“Težko bo, ker je Roma v sijajni formi. Poleg tega imajo trenerja, ki ga neizmerno spoštujem,” je Paula Fonseco pohvalil prvi mož stroke pri sinje-modrih.

Večno mesto je v velikem pričakovanju, bodo nasmejano v vikend odšli navijači Lazia ali Rome? Preverite v nedeljo ob 20.40 na Šport TV 1.

 

Foto :Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Barišič: To so sanje vsakega nogometaša...Več

2

Robert Englaro:”Iličić je ustvarjalec in z Atalanto bo naredil še veliko” (VIDEO)...Več

3

Honda se je poklonila Gajserju: Zgodovinski prizori kot motivacija za prihodnost (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Mendyjev brioš odrešil Real...Več

2

VIDEO: Hajduk v zadnji minuti do minimalne zmage nad Rijeko!...Več

3

Zimzeleni Ibra: najsvetlejša zvezda Milanovega neba...Več