pismo ikona
šport TV 1 logo
00:30
Uroš Zorman V družbi prvakov
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo

Inter povsem nepričakovano v lov za brezplačnim dvajsetletnikom?

Avtor: Blaž Magdič
28. 3. 2020, 09.34

Nogometne zelenice in stadioni širom Evrope samevajo. Prizori praznih sedežev in grozljive tišine so dokaz, da se je epidemija koronavirusa prebila tudi v svet vrhunskega žogobrca, ki naj bi ga praviloma povezovali z bliščem, slavo in astronomskimi vsotami denarja. Toda klubski veljaki kljub prekinitvi tekmovanj ne sedijo križem rok, mnogi se že usmerjajo v tekmovalno leto 2020/21.

Usoda aktualne sezone italijanskega prvenstva še vedno ni znana. Uradno je Serie A prekinjena do preklica, igralci še vedno trenirajo v karantenah, lahko pa se zgodi celo, da se sezona ne bi odigrala do konca oz. bi prišlo do spremembe sistema tekmovanja. Namigovanj je pri naših zahodnih sosedih ogromno, a zaenkrat prav nič uradnega.

Klubi se ne obremenjujejo s stvarmi, ki niso v njihovih rokah, namesto tega se obračajo proti poletju in trgovanju z igralci. Pri milanskem Interju naj bi se odločili za zelo zanimivo potezo, ki je v Italiji ni pričakoval praktično nihče. Britanski mediji poročajo, da naj bi se klub Samirja Handanovića ogrel za dvajsetletnega člana Newcastla Matthewa Longstaffa.

Obrambno naravnani vezist, ki je rojen leta 2000, praktično nima konkretnih izkušenj na veliki sceni. Angleški reprezentant do dvajsetih let se je v dresu Newcastla doslej preizkusil zgolj na sedmih tekmah v prvenstvu, skupno je odigral 545 minut, dosegel pa je tudi dva zadetka. Štiri nastope in en zadetek je dodal tudi v FA pokalu.

Nerazzurrom je postal zanimiv predvsem zaradi dejstva, da mu konec junija poteče pogodba z matičnim klubom. Zanimivo, za Newcastle nastopa tudi njegov skoraj tri leta starejši brat Sean, ki je pri dvaindvajsetih letih na nogometni tržnici vreden že več kot dvajset milijonov evrov.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več