šport TV 1 logo
14:30
Sparta Praha - Viktoria Plzen Češka liga
šport TV 2 logo
16:00
Nantes - PSG Ligue 1
šport TV 3 logo
15:45
Philadelphia - Pittsburgh NHL

Insigne: Če Sarri izbere Juventus, bo to izdaja

Avtor: Blaž Magdič
11. 6. 2019, 11.21

Čeprav je te dni v ospredju reprezentančni nogomet, pa niti približno ne miruje dogajanje na vselej razburljivi klubski sceni. Oči najbolj uglednih evropskih kolektivov se že obračajo proti sezoni 2019/20, nič drugače ni niti v Torinu. Juventus še vedno ni potrdil imena novega trenerja, vse več analitikov pa meni, da bo na klop sedel Maurizio Sarri.

Strokovnjak iz italijanskega juga je v pretekli sezoni vodil londonski Chelsea, kljub osvojitvi evropske lige pa se zdi, da so možnosti za njegovo podaljšanje bivanja v angleški prestolnici majhne.

Iz dneva v dan v medije prihaja več informacij o tem, da bo Sarri v prihodnje vodil Cristiana Ronalda in druščino. Načelni dogovor med trenerjem in klubom naj bi bil že dosežen, morebitno sodelovanje pa zelo moti njegov nekdanji klub Napoli.

Sarri je rojen v mestu pod Vezuvom, v času vodenja sinje-modrih pa se je zelo prikupil navijačem in igralcem. Z odhodom v Torino bi se njegov kult vsekakor porušil, to je potrdil tudi napadalec italijanske izbrane vrste in Napolija Lorenzo Insigne. “Če bo Sarri izbral Juventus bo to njegovo rojstno mesto zelo prizadelo. Če bo uradno sedel na klop tega kluba, bo to za nas Neapeljčane prava izdaja,” je italijanskim medijem brez dlake na jeziku dejal 28-letnik.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več