single
[15]
190237

Ilka Štuhec predstavila okrepitev: V novo sezono z nekdanjim hrvaškim reprezentantom

Avtor: Rene Vidmar
18. 4. 2023, 20.07

Ilki Štuhec bo v novi sezoni pomagal nekdanji hrvaški smučar. V ekipi druge najboljše smukačice zime so se po odhodu trenerja Marka Vukičevića hitro odzvali in ekipi dodali novega člana. Poleg glavne trenerke Darje Črnko, ki je to vlogo opravljala tudi v minuli sezoni, bo trenersko funkcijo opravljal še Natko Zrnčić Dim, so sporočili iz ekipe.

Nekdanji hrvaški reprezentant je profesionalno smučarsko kariero končal po tekmovalni sezoni 2018/19, kmalu za tem pa se je podal v trenerske vode. Doslej je deloval v hrvaški reprezentanci, mednarodni ekipi tekmovalcev in v nekaj individualnih ekipah.

“Veseli smo, da se nam pridružuje Natko, ki je izkazal velik interes in pripravljenost na delo. Kot majhna ekipa potrebujemo osebo, ki je trenersko podkovana, obenem pa pripravljena pomagati tudi pri organizacijskih zadevah, saj se po številu ljudi ne moremo kosati z velikimi nacijami in reprezentancami. Končne odločitve so moje in s tem tudi odgovornost, a z njim, kot tudi drugimi člani ekipe, se bom posvetovala, saj smo in bomo delovali kot ekipa. Verjamem, da lahko z Natkom nadaljujemo uspešno delo, tudi on je bil smukač in to je za tekmovalca lahko dodaten plus,” je povedala Črnko.

Kot tekmovalec je Zrnčić Dim v svetovnem pokalu nastopal 14 let, pri čemer je petkrat stal na zmagovalnih stopničkah. Vse uvrstitve na zmagovalni oder, štirikrat je bil tretji in enkrat drugi, je osvojil na tekmah v kombinaciji.

“Delati s šampionko, kot je Ilka tako na smučišču kot izven njega, je izjemna priložnost, čast in izziv. Verjamem, da se bomo dobro ujeli in delali na najvišji možni ravni. Z Ilko se dobro poznava, v preteklosti sva tudi že skupaj trenirala, ko se je vračala po poškodbah in se pridruževala naši reprezentanci,” pa je poudaril 37-letni Zagrebčan, ki ima kolajno tudi s svetovnega prvenstva. Leta 2009 je na SP v Val d’Iseru osvojil bron v superkombinaciji.

Ožja ekipa Ilke Štuhec za tekmovalno sezono 2023/24 je s tem dokončno sestavljena. Poleg glavne trenerke in vodje ekipe Darje Črnko, trenerja Natka Zrnčića Dima, bosta tu še fizioterapevtka in kondicijska trenerka Tina Kobale ter serviser Roland Schneeberger.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Trener Olimpije po remiju s Koprom: “Nisem zadovoljen, jasno je, da smo si zaslužili zmago” (VIDEO)...Več

2

Zoran Zeljković točko v Ljubljani sprejel odprtih rok: “Preveč smo trpeli, da bi lahko zmagali” (VIDEO)...Več

3

Tim Gajser za ŠTV: “Komaj čakam Pokal Narodov, saj smo vsi trije dirkači v odlični formi” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več