šport TV 1 logo
21:00
VN Azije, prva dirka MXGP
šport TV 2 logo
19:40
St. Mirren - Dunfermline Athletic Škotski pokal
šport TV 3 logo
20:15
Minnesota - New York Mets MLB

Ilka poškodovala obe koleni, sezone je konec

Avtor: Marko Premrl
23. 2. 2019, 16.52

Preiskave po današnjem padcu na smuku v Crans Montani so pokazale poškodbe obeh kolen. Letošnja sezona je za Ilko Štuhec, svetovno prvakinjo v smuku, zaključena.

V letošnji sezoni se je Ilka Štuhec nadvse uspešno vrnila v svetovni pokal, tudi zmagovala v svetovnem pokalu in pred dvema tednoma osvojila še drugi zaporedni naslov svetovne prvakinje v smuku. V Crans Montani je na današnjem smuku nastopila s številko ena in padla na enem izmed skokov. Po padcu je Štuhčeva treščila v zaščitne mreže, kar je verjetno povzročilo poškodbe kolen. Preiskave v bolnišnici v Crans Montani so pokazale na strgano zadnjo križno vez v levem koleno in udarec kosti v desnem kolenu. Obe koleni je imela Mariborčanka v svoji karieri že poškodovani.

Štuhčeva bo še danes prepeljana v Basel, kjer bo dodatne preglede kolen danes opravil dr. Niklaus Friedrich, ki je Ilko Štuhec v preteklosti že uspešno operiral. Časovni okvir nadaljnjih aktivnosti in zdravljenja poškodb bo znan po pregledu v Baslu, kjer bo Ilka Štuhec po vsej verjetnosti tudi operirana.

Letošnja sezona je za slovensko smučarsko šampionko tako zaključena, predvidena časovnica povratka na bele strmine pa bo znana v prihodnjih dneh.

 

Foto: Sportida.com
VIR: ilka.si

Priporočamo še

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

3

Na dan prišla fotografija projekta novega stadiona v Milanu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar: Informacije dobim morda dan ali uro pred drugimi...Več

2

VIDEO: Madagaskar poskrbel za najlepši gol...Več

3

VIDEO: Francoski selektor razjezil vratarja, a z menjavo zadel v polno...Več