šport TV 1 logo
20:55 V ŽIVO
Real Madrid - Valencia Španska liga
šport TV 2 logo
22:45 DANES
Finale: Olimpija - Primorska, druga tekma Liga Nova KBM
šport TV 3 logo
22:45
Finalni turnir Vransko NLB Wheel Liga

Ilka poškodovala obe koleni, sezone je konec

Avtor: Marko Premrl
23. 2. 2019, 16.52

Preiskave po današnjem padcu na smuku v Crans Montani so pokazale poškodbe obeh kolen. Letošnja sezona je za Ilko Štuhec, svetovno prvakinjo v smuku, zaključena.

V letošnji sezoni se je Ilka Štuhec nadvse uspešno vrnila v svetovni pokal, tudi zmagovala v svetovnem pokalu in pred dvema tednoma osvojila še drugi zaporedni naslov svetovne prvakinje v smuku. V Crans Montani je na današnjem smuku nastopila s številko ena in padla na enem izmed skokov. Po padcu je Štuhčeva treščila v zaščitne mreže, kar je verjetno povzročilo poškodbe kolen. Preiskave v bolnišnici v Crans Montani so pokazale na strgano zadnjo križno vez v levem koleno in udarec kosti v desnem kolenu. Obe koleni je imela Mariborčanka v svoji karieri že poškodovani.

Štuhčeva bo še danes prepeljana v Basel, kjer bo dodatne preglede kolen danes opravil dr. Niklaus Friedrich, ki je Ilko Štuhec v preteklosti že uspešno operiral. Časovni okvir nadaljnjih aktivnosti in zdravljenja poškodb bo znan po pregledu v Baslu, kjer bo Ilka Štuhec po vsej verjetnosti tudi operirana.

Letošnja sezona je za slovensko smučarsko šampionko tako zaključena, predvidena časovnica povratka na bele strmine pa bo znana v prihodnjih dneh.

 

Foto: Sportida.com
VIR: ilka.si

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več

2

Ronaldo kapetanu Rome: Premajhen si, da bi lahko govoril (VIDEO)...Več

3

Srhljivi prizor Gajserjevega padca, ki bi se lahko končal zelo hudo (VIDEO)...Več