single
[2,3194]
172199

Iličić ob povratku: “Maribor je največji klub v Sloveniji, temu primerno se morajo obnašati tudi igralci!”(VIDEO)

Avtor: Rene Vidmar
5. 10. 2022, 20.15

Mirno sredo je že v zgodnjih dopoldanskih urah presenetila odmevna novica, ki je prišla iz štajerske prestolnice. Več dni trajajoče govorice so se na veliko veselje navijačev Maribora izkazale za resnične, Slovenski nogometni zvezdnik se vrača v Ljudski vrt. Josip Iličić bo ponovno oblekel vijoličasti dres.

” ‘Jojo’ dobrodošel doma,'” so vrnitev Josipa Iličića pospremili na spletni strani mariborskega kluba. O prihodnosti 34-letnika, katerega kariero so v zadnjem obdobju zaznamovale zasebne in psihične težave, se je ugibalo že nekaj časa. Med drugim so ga povezovali z odhodom v Bologno in Hellas Verono. Da je njegove zgodbe z Atalanto dokončno konec, pa je postalo jasno konec avgusta, ko je prekinil pogodbo z bergamskim klubom. Iličić je priznal, da je vrnitev v Slovenijo nekaj, kar si je želel že nekaj časa. Tujine se je naveličal. Po tem, ko je sprejel odločitev o vrnitvi, je bila edina možna destinacija Maribor.

VIDEO: Iličić o razlogih za povratek v Maribor

Video is not available for your country.

Kranjčan je na začetku sezone določen del priprav že naredil, a v zadnjem obdobju kariere je igral bolj malo. Napadalni vezist priznava, da ni v popolni formi, zato bo začetne tedne pri “vijoličastih” uporabil kot majhno predsezono. Kdaj se bo vrnil na igrišča, ni znano. Se pa njegovih besed že lahko veselijo pristaši Olimpije, saj najverjetneje ne bo pripravljen na “večni derbi”, ki bo na sporedu naslednjo soboto.

VIDEO: Iličić o stanju trenutne pripravljenosti

Video is not available for your country.

Za konec je beseda nanesla tudi na slovensko izbrano vrsto. Ta je pred tednom obstala v skupini B lige narodov. Reprezentančne soigralce je na Brdu obiskal tudi Iličić, ki vrnitve v izbrano vrsto ne izključuje.

VIDEO: Josip Iličić o morebitnem povratku v reprezentanco

Video is not available for your country.

V 11. krogu Prve lige Telemach bomo na Šport TV pospremili obračun med Muro in Celjem. Že teden kasneje pa si boste na prvi slovenski športni televiziji lahko ogledali drugi “večni derbi” v sezoni. 

Foto/Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

2

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

3

Golemac: “Pričakujemo težko tekmo, toda moramo iti na zmago!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

Théo Hernández: v bratovem imenu...Več