šport TV 1 logo
22:15
Brescia - Inter Serie A
šport TV 2 logo
21:30
Lecce - Juventus Serie A
šport TV 3 logo
21:00
PSG - Nantes Ligue 1

“Igralci iz Serie A niti slučajno ne razmišljajo o svojih plačah”

Avtor: Blaž Magdič
24. 3. 2020, 11.03

V zadnjih dnevih in tednih se je širom Evrope zaradi širjenja koronavirusa ustavil velik del vsakdanjega življenja. Ljudje so se v strahu umaknili v varno zavetje domov, hudo pa trpijo mnoge gospodarske panoge. Na Apeninskem polotoku, kjer je omenjeni virus vzel grozljivo veliko življenj, se s težavami soočajo tudi klubi iz najmočnejše nogometne lige.

Večina članov Serie A je že napovedala več deset milijonov evrov visoke izgube, zagotovo bodo največ izgubili ravno najbolj zvezdniški in najmočnejši klubi. Juventus, Inter, Lazio, AC Milan, Napoli in Roma spadajo v veliko šesterico, ki največ prihodkov pridobi tudi na področju trženja.

Izpad dohodkov bo skoraj zagotovo povzročil tudi manjko pri sredstvih za plače igralcev, glavnina zvezdnikov ne bo prejela celotnih plač. To je potrdil tudi predsednik igralskega združenja Damiano Tommasi, ki pa je v isti sapi poudaril, da Ronaldo, Ibrahimović in ostali asi v izrednih razmerah nikakor ne mislijo na denar.

“Ta hip potekajo pogovori o finančnih sredstvih za mesec marec, končnega dogovora še ni. Jasno pa je, da so plače ta hip zadnja stvar na katero mislijo igralci iz Serie A. Tudi pogovori s klubskimi predstavniki so zelo oteženi, saj veljajo prepovedi o odhodu iz matične regije. Vsi skupajo upamo le, da ljudje ostanejo zdravi in se lahko moštva vrnejo v proces treninga, saj bi to pomenilo, da je Italija v veliki meri zajezila ta grozljivi virus,” je za radijsko postajo Anch’io dejal Tommasi, ki je v času igralske kariere največji pečat pustil pri Romi za katero je nastopal kar deset let (1996-2006).

 

Foto: Guliver/Getty Images

 

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več