pismo ikona
šport TV 1 logo
07:00
Turčija, 7. HP WRC
šport TV 2 logo
07:00 DANES
Finale: Tampa Bay - Dallas, prva tekma NHL Playoffs
šport TV 3 logo
06:45
Finale: Real Madrid - Barcelona Španski superpokal

“Igralci iz Serie A niti slučajno ne razmišljajo o svojih plačah”

Avtor: Blaž Magdič
24. 3. 2020, 11.03

V zadnjih dnevih in tednih se je širom Evrope zaradi širjenja koronavirusa ustavil velik del vsakdanjega življenja. Ljudje so se v strahu umaknili v varno zavetje domov, hudo pa trpijo mnoge gospodarske panoge. Na Apeninskem polotoku, kjer je omenjeni virus vzel grozljivo veliko življenj, se s težavami soočajo tudi klubi iz najmočnejše nogometne lige.

Večina članov Serie A je že napovedala več deset milijonov evrov visoke izgube, zagotovo bodo največ izgubili ravno najbolj zvezdniški in najmočnejši klubi. Juventus, Inter, Lazio, AC Milan, Napoli in Roma spadajo v veliko šesterico, ki največ prihodkov pridobi tudi na področju trženja.

Izpad dohodkov bo skoraj zagotovo povzročil tudi manjko pri sredstvih za plače igralcev, glavnina zvezdnikov ne bo prejela celotnih plač. To je potrdil tudi predsednik igralskega združenja Damiano Tommasi, ki pa je v isti sapi poudaril, da Ronaldo, Ibrahimović in ostali asi v izrednih razmerah nikakor ne mislijo na denar.

“Ta hip potekajo pogovori o finančnih sredstvih za mesec marec, končnega dogovora še ni. Jasno pa je, da so plače ta hip zadnja stvar na katero mislijo igralci iz Serie A. Tudi pogovori s klubskimi predstavniki so zelo oteženi, saj veljajo prepovedi o odhodu iz matične regije. Vsi skupajo upamo le, da ljudje ostanejo zdravi in se lahko moštva vrnejo v proces treninga, saj bi to pomenilo, da je Italija v veliki meri zajezila ta grozljivi virus,” je za radijsko postajo Anch’io dejal Tommasi, ki je v času igralske kariere največji pečat pustil pri Romi za katero je nastopal kar deset let (1996-2006).

 

Foto: Guliver/Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Vratar, da bi kradel čas, uprizoril svojevrstno obrambo...Več

2

VIDEO: Lanski futsal drugoligaš uprizoril mojstrovino s prekinitve...Več

3

VIDEO: Reus ob povratku zadel že s prvim stikom z žogo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sramotno: Pravkar prebolel koronavirus in brez sramu pljunil nasprotnika...Več

2

VIDEO: Kaj je delal VAR na derbiju Marseilla in PSG-ja?...Več

3

Suarez bo moral na test italijanščine, če želi v Juve...Več