single
[3]
138586

Igralci iz NBA goljufali zdravstveni sistem

Avtor: Marko Premrl
7. 10. 2021, 20.25

Osemnajst nekdanjih košarkarjev v severnoameriški ligi NBA je osumljeno domnevnega goljufanja sistema zdravstvenega zavarovanja lige, ki naj bi jo ogoljufali za skoraj štiri milijone dolarjev, so danes sporočili newyorški tožilci.

Ti obtožujejo Terrencea Williamsa, ki je igral za New Jersey Nets in Houston Rockets, da je organiziral goljufijo, v kateri naj bi prejel 230.000 dolarjev povračila. Glavna pomočnika pri sestavi goljufive sheme, ki naj bi jo izvajali od leta 2017 do lani, sta bila Glen Davis, nekdanji košarkar Bostona, Tony Allen, specialist za obrambne naloge.

Obtožnica Williamsa bremeni, da je zdravstveni sistem NBA goljufal tako, da je vložil lažne zahtevke za povračilo stroškov za zdravstvene in zobozdravstvene storitve, ki niso bile izvedene. Tožilci v južnem okrožju New Yorka pravijo, da je Williams v sistem vključil druge igralce, tako da jim je ponudil ponarejene račune v podporo njihovim goljufivim trditvam.

Tožilci navajajo, da je obtoženi vložili lažne zahtevke v skupni vrednosti 3,9 milijona dolarjev in da so igralci prejeli približno 2,5 milijona dolarjev izplačil.

Večino obtoženih so že aretirali v različnih zveznih državah.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Cairoli: Tim je pravi ambasador motokrosa (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Ko za zmago ”strgaš” nasprotnikovo mrežo...Več

3

Nagrada Puskas že oddana? Škorpijonski udarec presenetil vse na stadionu!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Honda obiskala dom Gajserja in pripravila krajši dokumentarec...Več

2

Victor Osimhen: nov neapeljski vladar...Več

3

Kek utišal samozavestne Ruse: ”V Ljudskem vrtu ni favorita!”...Več