single
[4]
182166

ICEHL: Prvič v sezoni v Hali Tivoli gostuje bogata zasedba rdečih bikov

Avtor: Blaž Magdič
23. 1. 2023, 15.11

Po prepričljivi zmagi v finalni seriji državnega prvenstva v hokeju na ledu je zdaj pred Ljubljančani zaključna faza lige ICEHL. SŽ Olimpiji v razširjenem avstrijskem prvenstvu ne gre vse po načrtih, priložnost za obrat rezultatske krivulje pa bo v torek zvečer, a v Tivoli prihaja vrhunski nasprotnik.

Zmaji se bodo pod Rožnikom pomerili s starimi znanci iz Salzburga, ki so v slovenski prestolnici pogosto gostovali že v zlatih časih lige EBEL. V zadnjem obdobju sta moštvi na različnih bregovih, bogati rdeči biki na lestvici zaostajajo le za Bolzanom, v tej sezoni pa so vknjižili že 24 zmag po rednem delu, skupno pa še tri več.

Slovenski prvaki pa so s 33 točkami na predzadnjem mestu, a deseto mesto, ki še prinaša osmino finala, ni nedosegljivo. Za skok na lestvici četa Mitje Šivica potrebuje serijo zmag, ki je ni nanizala že lep čas. Zmaji so v ligi ICEHL zadnjič slavili prvi dan novega leta, ko so Asiago v gosteh premagali s 5:4. Od takrat so izgubili petkrat zapored, zadnjič v nedeljo v Beljaku (5:3).

Kljub zahtevni situaciji Ljubljančani ne mečejo puške v koruzo, fantje so odločeni, da s pomočjo navijačev presenetijo kar rdeče bike. Salzburžani v aktualni sezoni še niso gostovali v Hali Tivoli, dobili pa so oba domača dvoboja, 22. decembra je bilo kar 7:0, osem dni kasneje pa je SŽ Olimpija nudila dober odpor, a klonila s 3:2.

ICEHL, SŽ Olimpija – RB Salzburg, torek ob 19.10 na Šport TV 2.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Hrvaški ostrostrelec z evrogolom Stuttgartu pred nosom ukradel zmago...Več

2

Bayern v hudih težavah? Umaknite se, prihaja kapetan s torpedom v nogah (VIDEO)...Več

3

VIDEO: “Ajdovski Messi” na futsal debiju dosegel gol s peto, s podplatom pa dvignil publiko na noge...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Odprta knjiga Juventusovih skrbi...Več

2

Nov vlagatelj, novi sponzorji, novi igralci, a stari cilji in želje...Več

3

Najboljši strelec lige Nova KBM Bilić: “Osebna statistika ni pomembna, če ekipa ne zmaguje”...Več