single
[4]
146691

ICE liga: Hokejisti Olimpije še naprej brez tekem

Avtor: Nejc Molan
6. 1. 2022, 12.47

Tekme HK SŽ Olimpije se še naprej odpovedujejo kot po tekočem traku. Zmaji bi morali danes zvečer v ligi ICEHL igrati v Tivoliju proti Pustertalu, vendar je bila tekma zaradi koronavirusa odpovedana. Odpovedana pa je po novem tudi nedeljska tekma, ko bi morali hokejisti Olimpije, prav tako v ligi ICE, doma gostiti Fehervar.

Po dveh odpovedanih tekmah HK Olimpije v hokejski ligi ICE proti Bolzanu in Salzburgu je bila odpovedana tudi četrtkova domača tekma zmajev proti Pustertalu. Zaradi pozitivnega izvida testa na koronavirus, ki ga je imel eden od hokejistov, so morali Ljubljančani v karanteno. Posledica tega je odpoved tudi naslednje tekme zmajev v ligi ICE, in sicer v nedeljo, ko bi morali doma v Tivoliju gostiti Fehervar.

Vendar hokejistom Olimpije ne odpadajo samo tekme v ligi ICE, temveč tudi v domačem hokejskem prvenstvu. V soboto bi morali zmaji odigrati četrtfinalni obračun proti HD Hidria Jesenice, ampak je tudi ta že preložen.

Olimpijo tako v naslednjih tednih čaka natrpan urnik. Tekme četrtfinala z Jeseničani naj bi igrali naslednji teden, medtem ko jih 14. januarja v ligi ICE čaka gostovanje v Gradcu. Kdaj bodo zmaji odigrali vse preložene tekme v razširjeni avstrijski hokejski ligi pa zaenkrat še ni znano.

Kljub temu jim vseh odpovedanih tekem ne bo potrebno odigrati. V ligi ICE namreč zadostuje, da vsaka ekipa v ligi odigra 80 odstotkov svojih tekem. Končni vrstni red in mesta, ki vodijo v končnico, pa se nato določijo s koeficientom.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več